En Sıcak Konular

Yargıda büyük skandal !

24 Ekim 2010 10:56 tsi
Boğaz'daki ihtilaflı arazi için Yargıtay hakimlerine Reina'da âlem yaptırmışlar.

Son yılların en kapsamlı rüşvet operasyonunda 13 avukatın da aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

Yargıtay'da rüşvet iddialarıyla başlayan soruşturma yaklaşık 30 ayrı dosyayı kapsıyor. Önemli suç delillerine ulaşan polisin, teknik takip sonucunda rüşvetin teslim anını dahi kayda aldığı belirtiliyor. Alınan bilgilere göre, operasyonda rüşvetin yanı sıra yargıçlara İstanbul'un gece kulüplerinde âlem yaptırıldığı da belirlendi. Reina'nın sahibi Mustafa K.'nın Yargıtay'da temyiz davası görülenİstanbulBoğazı'ndaki ihtilaflı bir arazi için iki tetkik hakimi ile bir yazı işleri müdürünü Reina'da ağırladığı gizli izlemeye takıldı. Üç misafirinin uçak ve konaklama giderlerini karşıladığı soruşturma dosyasına giren Mustafa K. ile 7 kişinin aranmasına devam ediliyor. Emekli Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Mustafa O.'nun ise davaların sürecini etkileyebilmek için Yargıtay'daki tetkik hakimlerine, Yargıtay üyeliği gibi gelecek vaat ettiği öne sürülüyor. Soruşturmaya adı karışan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da dün Ankara'da gözaltına alındı.

Yargıtay'da temyizi görülen davalar hakkında rapor hazırlayan tetkik hakimleri etki altına almak için yapılanların rüşvet ve eğlence kulüplerinde ağırlama ile sınırlı kalmadığı da belirlendi. Eski Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Başkanı M.O.'nun davalara etki edebilmek amacıyla tetkik hakimlere gelecek vaat ettiği soruşturmada öne sürüldü. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ile CNR Fuarcılık arasındaki ihtilaflı konuda ise İDTM avukatlarının irtibat noktasının yine M.O. olduğu iddia ediliyor. M.O.'nunemekliolduktan sonra Yargıtay'daki dosyalara etki girişimi nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Yargıya rüşvet soruşturmasında avukat N.O.'nun ise kilit rol oynadığı belirtiliyor. Soruşturmada Yargıtay'da temyiz davası görülen çok sayıda kişinin N.O. aracılığıyla davalara etkide bulunmaya çalıştığı öne sürüldü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu devam eden 26 kişinin gözaltı süresi devam ediyor. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları Hüseyin Görüşen ile Mehmet Tamöz zanlıların tek tek ifadesini alıyor. Emekli Yargıtay 12. Hukuk Daire Başkanı M.O.'nun yanı sıra avukat N.O., Yargıtay 6. Hukuk Daire Başkanlığı'nda görevlimemurB.A. ile H.V, Yargıtay'da görevli mübaşir R.A. ve B.B. ile hizmetli İ.M. ve sivil vatandaş Y.Ç. gözaltında tutuluyor. Soruşturmada toplam 13 avukat gözaltına alındı. 11. Hukuk Dairesi Yazı İşleri Müdürü Yusuf Doğan da gözaltına alınanlar arasında. Soruşturmada 9 kişinin daha gözaltına alınacağı, gözaltı sayısının 35'i bulacağı öğrenildi. Gözaltında tutulan zanlılar dün sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Bir zanlı ise fenalaşarakAnkaraNumune Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
zaman




Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,430 µs