En Sıcak Konular

KPSS ve 5 büyük sınav yine erteleniyor

24 Ekim 2010 09:02 tsi
Bu sene yapılacak 5 büyük sınav ertelenebilir. İşte ertelenmesi düşünülen sınavlar ve gerekçesi;

Kopya skandalları nedeniyle zor günler geçiren ÖSYM, sınav güvenliği için alacağı yeni önlemleri hayata geçirmede işi sıkı tutuyor. Bu önlemler önce pilot uygulama şeklinde denenecek. Bu nedenle bu yılki 5 büyük sınav ertelenebilir.

Ard arda ortaya çıkan kopya iddialarıyla güvenilirliği sarsılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) kopya soruşturması nedeniyle ileri tarihlere ertelediği sınavlarda tekrar 'erteleme' yoluna gidiyor. ÖSYM yetkililerinden alınan bilgilere göre, KPSS'de kopya girişimlerine karşı alınacak yeni "siber önlemler"in uygulaması tamamlanamadı. Bu gerekçeyle kopya skandallarının tekrar etmemesi için 2010 yılında yapılacak 5 büyük sınavda erteleme yoluna gidilebilecek.

KPSS'nin 2011 yılının Ocak ve Şubat aylarında 2011 İlkbahar Dönemi sınavları ile birleştirilerek yapılması planlar arasında. TUS, KPDS, Adli Yargı, İç Denetçi sınavları ise güvenlik gerekçeleri nedeniyle ertelenmesi düşünülen diğer sınavlar.

Siber önlemler yetişmeyecek

KPSS'de kopya skandalı sonrası sınav sisteminin son teknolojiyle donatılması içinYÖKBaşkanı Yusuf Ziya Özcan'ın talimatıyla hayata geçirilmesi planlanan "siber önlemler" gecikiyor. Kişiye özel kitapçık, fotoğraflı cevap anahtarı ve soruların bulunduğu kutulara çipli takip sistemi öngören taslak metin tamamlandı. Ancak taslak metnin sınavlarda ilk olarak hayata geçirilecek olması yetkilileri temkinli davranmaya itti. ÖSYM yetkilileri sınavlarda tekrar kopya skandalı yaşamamak için önce taslak metnin uygulamasını yapacak. Buna göre ilk uygulama "anket" şeklinde küçük gruplar için gerçekleştirilecek. Yüzde 95 verim alınması halinde ilk olarak KPSS'de denenecek. Ancak uygulamada eksiklik ve zafiyet tespiti halinde sınavların ertelenmesi gündeme gelecek. Yetkililer tarafından uygulamanın yetişmeyebileceği belirtiliyor. 2010 yılı içinde gerçekleştirilecek olan 12 sınav ileri bir tarihe ertelenmişti.

Adaylar şoke oldu

24 Ekim Pazar günü (bugün) gerçekleştirilecek olan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS)'a girecek bazı adaylara sınav giriş yerlerinin gönderilmediği de ortaya çıktı. Günler öncesinden ellerine "sınav girişi bilgi formu" ulaşması gereken adaylar, sınav öncesi şoke oldu. Adaylar sınava giriş yerlerini ve gerekli bilgilerini ise doğrudan ÖSYM Başkanlığı'ndan öğrenmek zorunda kaldı.

2010 içinde planlanan sınav tarihleri şöyle:

KPSS Ortaöğretim Ön Lisans: 28 Kasım 2010

KPDS Sonbahar Dönemi :5 Aralık 2010

TUS :11 Aralık 2010 

bugün



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,722 µs