En Sıcak Konular

Sezer de 'uzun etek' ibareli davetiye göndermiş

23 Ekim 2010 20:06 tsi
Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün Cumhuriyet resepsiyonu için protokole gönderdiği davetiyenin kıyafet bölümünde tartışmalara konu olan 'uzun etek' ibaresinin eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından da kullanıldığı ortaya çıktı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, bazı internet sitelerinde 'vali resepsiyona geleceklerden uzun etek istedi' şeklinde verilen haberlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona davetiyede geçen metnin tartışma konusu olduğunu belirten Büyük, "Bu daha önce de yaygın olarak kullanılan, protokol kitaplarında örnek olarak gösterilen, resmi ve diplomatik davetlerde kıyafetle ilgili sınır olarak ortaya konulan bir örneğin tekrarı. Bunun geçmişte Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer döneminde de uygulamaları aynı şekilde olmuştur. Birçok ilde örneğini gördük. Burada da önceki illerde uyguladığımız örneğin aynısını tekrarlamış olduk. Bunun başka bir taraflara çekilecek bir tarafı yok. Resmi ve diplomatik davetler için normal bir uygulama şekli olduğunu belirtmek istiyorum." dedi.

Gönderilen davetiye de anormal ve farklı tarafa çekilecek bir yön bulunmadığını ifade eden Büyük, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Tek başına uzun etek denmiyor, dikkat ederseniz birçok şey var. Koyu renk, mess dress resmi davetler için uygulanan, hanımlar için de uygulanan şekli bu. Hiç bir uyarı da konulmayabilir. Ama devletin Cumhuriyet Bayramı'dır. Böyle bir uygulama konulmuştur. Böyle bir haber, yeteri kadar bilgi olmadığı için, belki de bu dönemde her şeyden haber çıkarılmak isteniyor. Kıyafet Türkiye'de çok öne çıkan bir gündem oluşturmaya başladı. Onunla ilişkilendirilmiş ama bunun onunla ilişkilendirilecek mantığı yok. Davetiye örneği kitaplarda var. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yazıyor davetiyede, hatta bu ifade de tartışma konusu oldu. Türkiye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Bayan Sezer ifadesinde smokin, koyu renkli elbise, mess dress, uzun etek şartı ortada gözüküyor. Bunun tarihi 2005 yılına ait bir davetiye. 29 Ekim 2005'te Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek kabulle ilgili."

Türkiye Amme İdaresi Enstitüsü tarafından belirlenmiş kitapta bu tür örnekler olduğunu hatırlatan Büyük, "Hatta birebir başka yıla ait Ahmet Necdet Sezer'in davetiye örneği verilmiş şeklinin de, ne şekilde belirtileceği yine ortaya konulmuş." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,491 µs