En Sıcak Konular

CHP'nin genetik şifreleri bu işe uygun degil

23 Ekim 2010 14:37 tsi
CHP'nin genetik şifreleri bu işe uygun degil Ak Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat,Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) genetik şifrelerinin başörtüsünü çözmeye uygun olmadığını ifade etti.

CHP'yi samimi davranmamakla suçlayan Fırat "CHP'nin genetik şifreleri buna uygun değil" eleştirisinde bulundu. Özel bir ziyaret amacıyla geldiği Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Fırat, CHP'nin geri adım atacağını tahmin edebildiklerini dile getirdi. Fırat konuşmasını şöyle sürdürdü; "CHP'den olumsuz bir netice bekliyorduk zaten. Belli zihniyette olan insanların bunu değiştirmeleri mümkün değil. Bunu bekliyorduk. Cumhuriyet Halk Partisi'nin özgürlüklerden yana demokratik bir Türkiye'den yana olamayacağını biliyoruz. Çünkü, genetik şifreleri buna uygun değil. İttihat ve Terakkiye tevarus etmiş bir zihniyetin kendini bir anda değiştirebilmesi, halkın ne söylediğini, taleplerinin ne olduğunu anlayabilmesi mümkün değil. Bu tamamen referandum sürecinde halkı aldatmaya yönelik yaptıkları metotlarından biri olmuştur." Fırat "Sayın Başbakan bu oyunu ortaya çıkarmak için 'buyurun siz böyle şey söylemiştiniz; biz hazırız gelin, çözelim dedi' Ama Cumhuriyet Halk Partisi konuyla birbiriyle hiç ilgisi olmayan gerekçeleri ortaya sunarak, bunu red etti." dedi.

BUNLARIN İKTİDAR OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

Bu tavırla CHP'nin genel seçimler öncesinde bile bile kendini zora soktuğunu iddia eden AK Parti milletvekili : "Zaten bunların iktidar olması mümkün değil. Her zaman halkı suçlarlar, işte biz niye rey alamadık, vatandaş bizi anlamadı, diye. Ama aslında onlar farkında değil, onlar vatandaşı ve vatandaşın ne istediğini anlayamıyor. Hala Türkiye'nin belki çok gelişmiş olmasa dahi demokratik bir ülke olma yolunda büyük adımlar attığının farkında değiller. Yani bu rejimin, bu sistemin efendisi bu halktır, bu millettir. Siz milletin isteklerine kulaklarınızı açacaksınız ve onu mutlu edecek bir şeyler yapacaksınız. Yoksa yukarıdan emirle bu ülkeyi ve milleti yönetebilme imkânına sahip değilsiniz."ifadelerini kullandı.

MHP OYUN YAPMAK İSTEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) konusunda ise "Ama bunun yanında Milliyetçi Hareket Partisi'nin tutumunu da anlamak mümkün değil. Grup başkan vekillerimiz gittiğinde (başörtüsü sorunu ile ilgili), buna destek vermeyeceğiz dedikten bir gün sonra her halde hidayete erdiler, 'hadi buyurun gelin bulun yapalım' dediler. Ama bir şeyi unutuyorlar. Zannediyorlar ki kendileri gibi herkes unutkan. O dönemde şunu söylemişlerdi: Biz Ak Parti'yi oyuna getirdik; biz mahsus onun kapatılması için böyle bir eyleme giriştik. Şimdi akılları sıra kalkıp bunu yeniden denemek istiyorlar. Onlar vatandaşların ve dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Vatandaş notunu alıyor. Vatandaşın konuşacağı gün çok yakın. O konuşacağı gün ne söyleyeceğini hep beraber göreceğiz." ifadelerini kullandı.



Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,585 µs