En Sıcak Konular

Rumların mülkiyetle ilgili yeni bir öneri sunduğu iddia edildi

23 Ekim 2010 11:45 tsi
Kıbrıs'ta mülkiyet başlığı altında, liderler ve özel temsilcilerin katılımıyla devam eden Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulma amaçlı müzakerelerin dünkü görüşmesinde, Rum tarafının mülkiyetle ilgili yeni bir öneri getirdiği iddia edildi.

Kıbrıs Rum müzakere grubunun, “Pratikte hem Kıbrıslı Türklerin, hem Kıbrıslı Rumların bireysel mülkiyet hakkını tanımayı; sadece mal sahibine değil kullanıcısına da gereken saygıyı göstermeyi hedefleyen ancak ilkelerden taviz vermeyen” yeni bir öneri sunduğu savunuluyor.

Haravgi gazetesi, “Mülkiyetle İlgili Yeni Öneri... Kıbrıs Rum Tarafı Bağımsız Bir Mülk Komisyonu Önerisini Gayrı Menkul Geliştirme Ajansı’nı Bağdaştırıyor” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Rum müzakere grubunun yeni önerisiyle “Kıbrıs Türk müzakere grubunu şaşırttığını” da öne sürdü.

Rum tarafının yeni önerisinin, dünkü lider temsilcileri ve müzakere grupları görüşmesi sırasında sunulduğu ve Kıbrıs Türk tarafının Rum önerisine yanıtını bir sonraki görüşmede vereceği kaydedilen habere göre, yeni Rum önerisi Uluslararası Bağımsız Mülk Komisyonu kurulmasını, malları etkilenen herkesin bu komisyona yönelerek malıyla ilgili tazminat, takas, kira, veya kentsel dönüşüm tercihlerinden istediğini seçmesini öngörüyor.

Malların kullanıcılarının da kurulacak bu komisyona yönlendirileceği ve mal sahibinin arzusuyla çatışmaması halinde kullanıcının buraya yapacağı başvurunun yerine getirileceği de yer alan öneride, Uluslararası Bağımsız Mal Komisyonu’nun aynı zamanda Gayrı Menkul Geliştirme Ajansı’nı yönetmesi de öngörülüyor.



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,963 µs