En Sıcak Konular

Wulff: Vize sorununu çözmek için çalışacağım

22 Ekim 2010 22:33 tsi
Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, öncelikle Türk işadamlarına vize muafiyeti getirilmesi konusunda elinden gelen çabayı sarf edeceğini söyledi.

Alman Cumhurbaşkanı Wulff, "Türkiye'ye karşı sorumluluklarımız olduğunu biliyoruz ve bunları yerine getirmek istiyoruz' diyorsunuz. Vize haksızlığı da bu sorumluluklardan biri mi ve bunun giderilmesi için de çalışacak mısınız?" şeklindeki Cihan Haber Ajansı'nın sorusuna; "Evet çalışacağım" diye cevap verdi. İşadamları için bu sorunu çözmenin daha kolay olacağını söyleyen Wulff, bundan sonra daha fazla Türkiye'nin yanında olacağını ifade etti.

5 günlük Türkiye ziyaretinin sonunda Türk ve Alman işadamlarının Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğunda verdiği resepsiyona katılan Alman Cumhurbaşkanı, Cihan'a yaptığı açıklamada en fazla Türkiye'nin dinamizminden etkilendiğini belirtti. İşadamlarına hitap eden Alman lider, "Türkiye'ye karşı sorumluluklarımız olduğunu biliyorum ve bunları yerine getirmek istiyoruz. Burada geçirdiğim 5 unutulmaz gün, gösterilen büyük misafirperverlik beni ve eşimi çok etkiledi. Bundan sonra da Türkiye'nin yanında olacağım. Berlin'de kapım size açık olacak." diye konuştu.

İki dili ve kültürü çok iyi bilen milyonlarca insan olmasının büyük fırsat olduğunu söyleyen Wulff, şöyle konuştu: "O kadar anadili gibi Almanca konuşan insanla karşılaştım ki Türkçe bilmediğim için özür dilemek istedim. Almanya'dan dönüş yapan Türkleri görünce de bu insanların bizim için kayıp olduğunu düşündüm ve üzüldüm. Onlara ancak ilişkileri geliştirme sözü verirseniz üzüntüm geçer dedim."

cihan



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,278 µs