En Sıcak Konular

Hagi'den ilk açıklamalar

22 Ekim 2010 17:38 tsi
Galatasaray'da Frank Rijkaard'dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen ve sarı-kırmızılı takımda ikinci çalıştırıcılık dönemine başlayan Gheorghe Hagi, Türkiye'de daha önce yaptıklarının unutulmadığına inandığını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde medya mensuplarının karşısına çıkarılan Hagi, kalabalık bir basın grubunun bulunmasına işaret ederek, ''Demek ki Türkiye'de yaptığım şeyler unutulmadı ve beni sevdiğiniz için buradasınız. Galatasaray'da futbolcu ve teknik direktör olarak yaptıklarımın unutulmadığını düşünüyorum'' dedi.

Zor bir dönemde Galatasaray'ın yeniden başına geçtiğinin söylenmesi üzerine Rumen çalıştırıcı, ''Galatasaray'ı tercih etmemin nedeni, 1996 yılında futbolcu olarak tercih etmemle aynı'' derken, şu ifadeleri kullandı:

''Çünkü Galatasaray büyük bir kulüp. Türkiye'nin ve Avrupa'nın önemli kulüpleri arasında. Benim için büyük bir rekabet doğuracağı için bu kulübü seçtim. Her zaman söylüyorum, Galatasaray'da teknik direktörlük yapmak büyük şereftir. Zor ve hassas bir dönem olduğunu çok iyi biliyorum. Ama elimden geleni yapacağım. Potansiyel olmadığını düşünseydim buraya gelmezdim. Bence Galatasaray'ın potansiyeli var ve buna inanıyorum. Ümit ediyorum ki, işimi Galatasaray'da ilk görev yaptığım dönemden daha iyi yaparım. En azından bunu yapabilirim diye düşünüyorum. İkinci beklentim ise Avrupa kupalarında mücadele edebilmek. Geçen defa bu konuda şanssızlık yaşadım.''

Gheorghe Hagi, yardımcılığı görevine getirilen Tugay Kerimoğlu'na, kendisine destek olduğu için teşekkür ederek, ''Benim futbolculuk dönemimde de en iyi arkadaşlarımdan biriydi. O da benim gibi ve diğer takım arkadaşlarımız gibi şampiyondur. Biz bu evin insanlarıyız ve bu evi çok iyi biliyoruz. Bütün bu güvenimizi oyuncularımıza da taşıyacağımıza inanıyorum'' derken, bir Rumen yardımcı antrenör ve bir kondisyonerin de göreve başlayacağını duyurdu.

-''BİR MAÇ İÇİN GELMEDİM''-


Rumen çalıştırıcı, Galatasaray'da görev almasının hemen ertesinde ezeli rakipleri Fenerbahçe ile önemli bir derbi maça çıkacağının hatırlatılması üzerine, Tugay ile birlikte önlerindeki kısa dönemde çok fazla şey yapmaları gerektiğini kaydetti.

Oyuncularının hem fiziksel hem de mental olarak durumlarını öğrenmesi gerektiğini ifade eden Hagi, ''Galatasaray'ın adının geçtiği her yerde kazanmak gerekir. Galatasaray olarak mücadele etmek için sahaya çıkacağız. Ben buraya sadece 1 maç için gelmedim. Gerçekten önemli bir derbi maçı olacak ve derbi maça çok güzel işler başarmak için gideceğiz. Bu maçtan 3 puan çıkarmak istiyoruz'' diye konuştu.

Galatasaray'a gelişinin sebebinin, felsefesini uygulayarak iş yapmak olduğunu anlatan Hagi, ''Ligde her maç önemlidir. Fenerbahçe sahasında oynanacak maçlar her zaman zor geçmiştir. Fenerbahçe'ye saygımız büyüktür ama biz de Galatasarayız ve orada sahaya iyi oynamak ve kazanmak çıkacağız'' dedi.

-''SORUNLARI ÇOK İYİ BİLİYORUM''-


Galatasaray'da yaşanan sorunları çok iyi bildiğini kaydeden Hagi, kendisinin tek bir felsefeye sahip olduğunu anlatıp, şöyle devam etti:

''Galatasaray takımında çok iyi bir kolektif grup oluşturmaya çalışacağım. Çok değerli oyuncular yer alacak ve onlara güvenim sonsuzdur, ancak oyuncular da hep takım için çalışmalılar. Çünkü takım olarak kazanırız, takım olarak şampiyon oluruz. Takımdaki farkı iyi ya da kötü olarak oyuncular yaratır. Önemli olan tekrar takıma o ruhu kazandırabilmek. Bunun için çalışacağız. Oyuncular antrenmana gelirken zevkle gelecek, antrenmanda zevkle çalışacak ve tesislerden mutlu ayrılacak, takıma için de verimli olacak. Genel felsefem budur. Beni çok iyi tanıdığınıza inanıyorum. Disiplini çok sevdiğimi biliyorsunuz. Organize, disiplinli bir takım kurmak istiyorum. Sahada her şeyini verebilecek bir takım oluşturmak istiyorum. Her maçı kazanmak zorundayız ve bunun için hazırlıklı olmalıyız. Neticesinde neler olacağını hep beraber göreceğiz. Şimdi ise oyuncuları tanımaya çalışacağım. Onlar da beni tanıyacaklar. Hep birlikte başarılı olacağımıza inanıyorum.''

Takımda altyapıya her zaman önem verdiğini hatırlatan Hagi, bir gözünün hep altyapıda olacağını aktarırken, Arda gibi yıldızların çıkmasını istediklerini aktardı.

 



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,061 µs