En Sıcak Konular

Bakan Akdağ'dan müjdeli haber

22 Ekim 2010 15:30 tsi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeşil kartlı hastalara müjde verdi.

Akdağ, yeşil kartlı hastaların artık diş dolgularını ve kanal tedavisinden ücretsiz faydalanabileceklerini söyledi.

Bir takım ziyaret ve program için Antalya'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AntalyaAtatürkDevlet Hastanesi'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türk halkına yeni müjdeler veren Bakan Akdağ, yeşil kart kullanan vatandaşlara artık yeni kolaylıklar getirdiklerini aktardı. Yeşil kart tedavisinde kanunla ilgili maddelerde eksiklikler olduğu için hastaların bir takımsağlıkimkanlarından faydalanamadığını söyleyen Bakan Akdağ, "Diş dolguları ve kanal tedavilerini yapamıyorduk. Yönetmelikte değişiklik yaptık. Artık hastalarımız bu imkanlardan ücretsiz olarak faydalanabilecek. Bende bu olaydan dolayı çok mutluyum." dedi.

Yeşil kartlıların diş hastalıkları problemleri çözümü için Maliye Bakanlığı'nın onayının gerektiğini ve yaptıkları değişiklikle sorunu çözdüklerini ifade eden Recep Akdağ, Türkiye'de yoğun bakımda yatmakta olan hastalardan özel hastaneler dahil hiç birinden para alınamayacağını hatırlattı. Yeşil kartlarla ilgili eksikliklerden dolayı hastanelerin paralarını belediyeler ve il özel idarelerinden alındığını hatırlatan Akdağ, "Bu ödemeleri artık Maliye Bakanlığı'nın ilgili ödeneklerinden karşılanacak. Her geçen yıl hizmetlerimiz üzerine yeni hizmetleri kazandırmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

"OBEZİTE TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SAĞLIK MESELESİ"

Türk halkının şişmanlayan bir toplum yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, obezitenin sağlığı tehdit eden en önemli mesele olduğunu aktardı. Sigara konusuna da değinen Akdağ, bu sorunu yapılan çalışmalarla ciddi oranda aştıklarını ifade etti. Akdağ, şöyle devam etti: "Ülkemizde pasif içiciler büyük ölçüde kurtuldu. Önümüzdeki yıllarda bu rakamlar giderek düşecektir. Bu önemli salgından Türkiye'yi kurtarıyoruz."

Hareketsizliği ve şişmanlığı eylem planı yaptıklarını ve bu konuda strateji geliştirdiklerini söyleyen Akdağ, bütün kuruluşlara genelge gönderdiklerini, sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevlerinde düştüğünü açıkladı. Türkiye'nin yaşam biçimini değiştirmek zorunda olduklarını aktaran Akdağ, açıklamalarına şöyle devam etti: "Oturan toplum haline geldik. Artık daha çok yürüyeceğiz. Düzenli egzersizler yapacağız. Sebze ve meyveyi daha çok tüketmeye çalışacağız. Yoksa önümüzde çok büyük hastalıklar ve sorunlar bizi bekliyor. Toplumsal seferberlikle bu konunun önüne geçmeye çalışacağız."

Obezite ile ilgili restoran ve lokantalarda menülerde kalori gösterilmesi için çalışmalar halinde olduklarını kaydeden Recep Akdağ, hazır gıdaların üzerine kalori bilgilerinin yazılmasını ve vatandaşların bu şekilde uyarmayı düşündüklerini söyledi. Okullarda da bu konuda çalışmalar yapacaklarını ifade eden Akdağ, "Öğrenciler sürekli egzersiz yapacak.Türkiyedışında farklı ülkelerin başlattıkları eylem planı bizde başlatacağız. İyi birmedyave iletişim kampanyasıyla vatandaşlarımızı bu konuda kendi sağlığını koruması için teşvik edeceğiz." şeklinde konuştu. 

CİHAN

 



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,506 µs