En Sıcak Konular

Müslümanlar da Alman Cumhurbaşkanı Wulff'a sahip çıktı

22 Ekim 2010 13:16 tsi
Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı Selahattin Saygın, "Ben Müslümanların da Cumhurbaşkanıyım." diyen Christian Wullf için "Sayın Wulff bizim de Cumhurbaşkanmızdır." ifadelerini kullandı.

Selahattin Saygın, Almanya'da Müslümanların en yoğun şekilde hedef alındığı günlerde, Wulff'ün "İslam Almanya'nın bir parçasıdır." demesi ve 10 yıl aradan sonra Türkiye'yi ziyaret etmesini değerlendirdi. "Bu ülkenin Müslümanları geçmişte de Almanya Cumhurbaşkanları Johannes Rau'dan ve Horst Köhler'den şimdiki Cumhurbaşkanı Sayın Christian Wulff'un dediklerine yakın, kucaklayıcı sözler duymuşlardı. Fakat Sayın Wulff'un, 'İslam da artık Almanya'ya aittir' ifadesinin tartışıldığı şiddette bir tartışmayı Almanya ilk defa yaşıyor." diyen Saygın, özellikle muhalefet ve iktidar partilerinin, Almanya'nın bir parçası haline gelmiş olan İslam'ı çok üst düzeyde tartışmaya başlamalarının kendilerini ümitlendirdiğini söyledi. ATİB Başkanı, "Bize göre bu durum; Almanya'nın kendi Müslüman vatandaşlarının ve göçmenlerinin meseleleriyle artık yüzleşmeye başladığının ve çözmeye niyetlendiğinin habercisidir." dedi.


Tartışmaların en ateşli şekilde sürdüğü bir ortamda Cumhurbaşkanı Wulff'un Türkiye ziyareti gerçekleştirdiğini hatırlatan Saygın, "Sayın Christian Wulff'un böylesi bir ortamda Federal Almanya Cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkiye'ye yaptığı ziyaret biz Almanya Türk göçmenleri açısından da son derece isabetli olmuştur." diye konuştu.


Ziyaretin bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Saygın, "Sayın Cumhurbaşkanı Wulff'un Türkiye ziyaretini, iki dost ülkenin her sahada birbiriyle olan münasebetlerini daha da güçlendirmeleri ve Almanya'daki Türk kökenli azınlığın şahsında diğer Müslümanlar için hayatî önem arz eden sorunlarının çözümü için de, bir dönüm noktası olarak görüyoruz. On yıllardan beri Batı Avrupa'daki Türklere sosyal ve kültürel hizmet veren, göç ettiğimiz ülkelerdeki ebedi kalıcılığımızı öngörerek kendini şekillendiren ATİB, bütün zorluklara rağmen Türk ve Alman halkının kalıcı dostluğuna samimiyetle inanır ve bu istikamette bilinen çizgisinden sapmadan, doğru bildiklerini kamuoyuyla paylaşır." ifadelerini kullandı.
 
cihan



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,197 µs