En Sıcak Konular

Güvenlik kameralarının yarısı çalışmıyor

22 Ekim 2010 12:34 tsi
Apartmanlardan işyerlerine, okuldan alışveriş merkezlerine kadar her alanda güvenlik önlemi olarak kullanılan kameraların büyük bölümünün eski teknoloji ve kalitesiz olmaları nedeniyle çalışmadığı, veri alınamadığı bildirildi.

Genelde ucuz teknoloji olan güvenlik kamerası ve hırsız alarm sistemlerinin teknoloji çöplüğü oluşturduğu dile getiriliyor.

Kayseri ve bölge illerde faaliyet gösteren İtimat Güvenlik Müdürü Zekeriya Daş, güvenlik sistemlerinde ucuzu aramanın, kaliteden taviz vermenin bedeli olarak apartmanlarda, işyerlerinde, okullarda, atıl, kullanılamayan yada verim alınamayan teknolojik çöplüklerin oluştuğunu dile getirdi. Güvenlik sistemlerinin artık hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğuna işaret eden Zekeriya Daş, kalitesiz sistemlerin tercih edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Son zamanlarda konutların bulunduğu binalarda güvenlik kamerası sistemlerinin arttığını dile getiren Daş, "Binalarda güvenlik kamerası sistemi arttı. Geçen yıl kaçırılan çocuklarımız bunda etkili oldu. Eğer güvenlik kamerası olsaydı kaçırılan çocuklarla ilgili olay aydınlatılabilirdi. Alınan hizmetin kalitesi çok önemlidir. Çözünürlüğü düşük kamera alınıyor. Güvenlik kamerası var. Ama 2 metreden kişi tanınamıyor. Burada bizde zor durumda kalıyoruz. Vatandaş ekonomik çözüm istiyor. Ama olayların aydınlatılmasında sunulan ekonomik çözüm sıkıntı oluşturuyor. Bazı firmalar ekonomik olarak istenen ürünlerin sıkıntısını anlatıyor ve sorumluluk almıyor. Buna rağmen kişiler bu ürünleri kullanmak istiyor. Firmaların iş yükü artınca güvenlik sistemlerinin bakımı da ihmal edilebiliyor. Biz firma olarak her şeye rağmen 48 saat içerisinde güvenlik sistemindeki yaşanan sıkıntıya müdahale edeceğimiz söylüyor ve taahhüt ediyoruz." diye konuştu.

Kalitesiz güvenlik sistemleri cihazları yüzünden teknoloji çöplüğü oluştuğunu anlatan Zekeriya Daş, şöyle konuştu: "Teknoloji çöplüğü her geçen gün büyüyor. Apartmanlarda atıl bir teknolojik sistem var. Hiçbir ürün kaliteden taviz verilmeden ekonomik fiyatta sunulamaz. Cep telefonlarına bakalım. Çok sayıda telefon var. Kullanıcıların ihtiyacına nasıl cevap veriyor. Veya insanımız kullanmadığı özellikten dolayı bile cep telefonuna bin lira ödeme yapıyor. Bir çok özelliğini kullanmadığımız cep telefonu teknolojisi için çok rahat gereksiz harcama yaparken, hayatımızın güveni için önemli olan güvenlik sistemlerine aynı önemi göstermiyoruz. Her gün televizyonlarda güvenlik kamerası görüntüleriyle çözülen olaylara şahit oluyoruz. Aydınlatılan olaylar var. O nedenle güvenlik kamera görüntülerinin hayatımızın bir parçası ve yaşanan olayların çözümünde önemli olduğunu bilmeliyiz. Güvenlik teknolojileri her gün yenilenen bir sektör. Uluslararası fuarlara katılarak teknolojiyi takip ediyoruz. Biz ürün satmak isteyen firmalarla ciddi görüşmeler yapıyoruz. Kalitesiz güvenlik kamerası satmaya çalışan firmalara kapımızı kapattık. Çünkü bu ürünlerden verim almanız mümkün değil. Tüketiciyi de aldatmış olursunuz. İnsanlarımızın da yabancı olduğu bu sektördeki ürünlerle ilgili son kullanıcıya hizmet veren firmaların, ürünlerinin arkasında durup durmadıklarına, yaptıkları işlerle ilgili referanslara bakılmalıdır. Gerekirse referans verilen firmalar aranarak, firmanın güvenirliği teyit edilmelidir."

Zekeriya Daş, yaşanan bu sıkıntıların Türkiye genelinde de görüldüğünü dile getirdi.

cihan



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,829 µs