En Sıcak Konular

İstanbul ve Ankara'da dev operasyon

22 Ekim 2010 15:14 tsi
Ankara ve İstanbul'daki operasyonlarda iki yargıtay üyesi ve 13 avukatın da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Ankara ve İstanbul'daki operasyonlarda, Dünya Ticaret Merkezi'ne tahsis edilen araziyle ilgili, 2 emekli yargıtay üyesi, 3 polis ve 13 avukatın da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan yüksek yargıdaki iki ismin Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı emekli hakim Mustafa Oskay ile Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı emekli Hakim Hasan Erdoğan olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınma nedenleri ile ilgili ise çeşitli söylentiler var. Bazı kaynaklara göre Danıştay, Yargıtay gibi yüksek mahkemelerde para karşılığında davaları yönlendirme ve mahkemeleri etkileme iddiasıyla üzerine bu operasyon düzenlendi.

Öte yandan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Yalçıntaş'ın yurtdışında olduğu öğrenildi.

İddialara göre Reina'nın sahibinin de arananlar arasında olduğu belirtildi. İstanbul'da gözaltına alınan 13 kişi Ankara'ya gönderildi.

YARGITAY HUKUK DAİRESİ ESKİ BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Eski Başkanı Emekli Hakim Mustafa Oskay da gözaltına alındı.

300'ER BİN LİRA RÜŞVET İDDİASI

İddialara göre DTM Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden lehe çıkan kararın Yargıtay'da onanması için 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan ve 12. Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Oskay'a 300'er bin lira rüşvet verildi, avukatlar da bu rüşvete aracılık etti.

DÖNÜŞ BİLETLERİ İPTAL İDDİASI

Bu arada, ABD’de bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile ünlü eğlence mekanlarından Reina’nın patronu Mehmet Koçarslan’nın Türkiye dönüş biletlerini iptal ettikleri iddia edildi.

Amerika-Türk İş Konseyi toplantısı (ATC) için New York’da bulunan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile Reina’nın patronu Mehmet Koçarslan’ın Türk Hava Yolları’ndan opsiyonlu olarak (belli bir saate kadar değiştirilmesi mümkün olan) aldıkları 20 Ekim, 21 Ekim ve 22 Ekim tarihli New York-İstanbul dönüş biletlerini iptal ettikleri belirlendi.



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,996 µs