En Sıcak Konular

Dev otobüsler, Ankara trafiğine çıkacak

22 Ekim 2010 09:51 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara trafiğini çözecek yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Gökçek, çift körüklü, 3 parçalık dev otobüslerin 8 ay içinde hizmete gireceğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, basın mensupları ile sohbet toplantısı düzenledi. Ankara trafiğine çözüm için yeni bir çalışma daha yürüttüklerini aktaran Gökçek, çift körüklü, 3 parça, 24 metrelik dev otobüslere hizmet sokacaklarını açıkladı. Bunların da bir nevi mini tramvay olduğunu dile getiren Gökçek, "Bu otobüslerin manevra kabiliyeti inanılmaz iyi. Normal yolcu kapasitesi 200." dedi.

Otobüslerden minimum 120 tane almayı planladıklarını aktaran Gökçek, "Karar verirsek hemen ihaleye çıkacağız. 6 ile 8 ay içinde trafikte olur." ifadesini kullandı. Güzergahların henüz tam olarak belirlenmediğini, ancak bazı seçenekler üzerinde durduklarını kaydeden Gökçek, "Hatları hala tartışıyoruz. Öyle bir iş yapmamız lazım ki düzeni bozmadan en güzel verimi alalım." diye konuştu.

METRO İNŞAATLARI

Metro inşaatları ile ilgili olarak bilgi veren Gökçek, 2011 bütçesine Ankara metrosu ile ilgili ödenek konacağını belirterek, "Ankara metrolarının süratle bitirilmesine çalışılacak. Kısa süre içinde önce Sincan sonra Keçiören metrosu, ondan sonra Söğütözü Kızılay metrosu biter. Zaman kalırsa Çayyolu metrosu da inşallah yerel seçimden önce biter. Çayyolu metrosu yerel seçimlerden sonraya da kalabilir, belli değil." şeklinde konuştu.

Çayyolu'ndan oy alınamadığı için metronun buraya daha geç gideceği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Gökçek, "Keçiören'in nüfusu 700 bin, Sincan'ın nüfusu 500 bin. Çayyolu'nunki ise 150 bin. Öncelik kalabalık olan yere verilecek. Bu duruma siyasi bir anlam yüklemek anlamsız." dedi.

TRAMVAY İÇİN 4 HAT GÜNDEMDE

Gökçek, Ankara'ya tramvay hattı kurulması çalışmalarına da değindi. Konuyla ilgili bazı firmalarla görüştüklerini aktaran Gökçek, "Arzumuz birden çok firmanın bu işe ilgi göstermesi." dedi.

Bazı firmaların hemen işe başlayabileceğini söylediğini belirten Gökçek, "Bir tanesi 3 senede bitiririz diyor. 100 kilometre istiyoruz. 4 hat üzerinde çalıştık. Birincisi Şentepe, ikincisi Etlik, üçüncüsü Mamak Altındağ, dördüncüsü de Turan Güneş Bulvarı. Bu hatlardan birini, devamı olarak Turan Güneş'in sonuna kadar getirmeyi düşünüyoruz." diye ifade etti. Gökçek, tramvayın metroya göre daha ucuz bir yatırım olduğunu kaydetti.

Ankara'ya tünel yollar da yapmayı planladıklarını aktaran Gökçek, 4 şeritli bir tünel yoldan günde 60 bin aracın geçebildiği bilgisini verdi.

14. ULUSLARARASI TARIM FUARI AÇILDI

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Altınpark'ta 14. Uluslararası Tarım Fuarı'nın açılışını yaptı.

Açılışa Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke ve ATO Başkanı Sinan Aygün de katıldı. Fuar açılışında, devlet destekli tarım sigortası yaptıran 3 çiftçiye, zararlarının karşılanması için sembolik TARSİM çekleri verildi.
 
cihan




Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,002 µs