En Sıcak Konular

Galatasaray'da ikinci Hagi dönemi

22 Ekim 2010 09:30 tsi
Sarı-Kırmızılı takımın yeni teknik direktörü Gheorghe Hagi olurken yardımcılığına altyapı sorumlusu Tugay Kerim-oğlu getirildi. Rumen teknik adam, bugün saat 15.30'da İstanbul'da 1,5 yıllık resmî mukaveleye imza atacak. Galatasaray yönetimi, spekülasyon

Galatasaray'ın, Frank Rijkaard'la yollarını ayırmasının ardından teknik direktör koltuğu için yaşadığı belirsizlik dün sona erdi. Hakan Şükür, Hikmet Karaman, Abdullah Avcı, Ersun Yanal ve Fatih Terim gibi isimlerle temaslarından netice alamayan Sarı-Kırmızılı yönetim, eski futbolcusu ve hocası Gheorghe Hagi'yi yeniden takımın başına getirdi. Galatasaray'ın 1,5 yıllık teklifini, 2,5 yıl istemesine rağmen kabul eden Hagi, bugün saat 15.30'da İstanbul'da resmî mukaveleye imza atacak.

Dün İstanbul'da olması beklenen ancak geliş tarihi bugüne ertelendiği için problem çıktığı belirtilen Hagi konusunda kulüp, Borsa'ya 'anlaşma sağlandığı' bildirimde bulunarak asılsız iddiaların önüne geçti. Cim Bom'un yeni hocasının yardımcılığını ise altyapı sorumlusu Tugay Kerimoğlu yapacak.

Galatasaray'ın 54. teknik direktörü olarak bugün resmen göreve başlayacak olan Gheorghe Hagi'yi yeniden İstanbul'a getiren süreç geçtiğimiz hafta oynanan Ankaragücü maçıyla başladı. Yönetim, geçen sezon başında görev alan Rijkaard'la Başkent ekibine karşı iç sahada yaşanan 4-2'lik hezimetin ardından yollarını ayırdı. Bir haftalık temasların ardından da Rumen teknik adam ikinci kez Cim Bom'un başına geçti. Sarı-Kırmızılı ekip, 2004-2005'te Fatih Terim'in yerine getirdiği Hagi ile ligi 3. olarak bitirmesine rağmen Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 5-1 mağlup etmişti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat için Hagi 6. teknik direktör oldu. Polat, 2008 Mart ayında başkan olarak seçilmesinin ardından Karl Heinz Feldkamp'la çalışırken, Alman teknik adamın istifasının ardından antrenör Cevat Güler'le sezonu şampiyon tamamladı. Geride kalan sezona bu kez Skibbe ile başlayan Polat, kötü sonuçların ardından göreve Bülent Korkmaz'ı getirdi. Korkmaz'ın ardından dünyaca ünlü teknik adam Frank Rijkaard'ı takımın başına getiren Başkan Polat, Hollandalı çalıştırıcıyla da görev yaptığı ikinci sezonunun başında yollarını ayırdı.

Cim Bom'da derbi hazırlıkları sürüyor

F.Bahçe ile oynanacak derbi maç öncesi Teknik Direktör Rijkaard'ın görevine son verilmesinin ardından çalışmalarını altyapı sorumlusu Tugay Kerimoğlu ile sürdüren G.Saray'da Hagi'nin gelişi futbolcuları mutlu etti. Sarı-Kırmızılı oyuncular, derbi maçın hazırlıklarına dün de Kerimoğlu nezaretinde devam etti. Saat 18.00'de yapılan çalışmada Kewell ve Neill ayrı çalışırken, tedavisi devam eden Baros kuvvet antrenmanlarına başladı. Bu arada F.Bahçe ile G.Saray arasında hafta sonunda Kadıköy'de oynanacak derbi maç için, Sarı-Kırmızılı taraftarlara ayrılan biletler 4 saatte tükendi.

 zaman



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,595 µs