En Sıcak Konular

"İsrail barış için hiç bir şey sunmaya hazır değil"

21 Ekim 2010 21:15 tsi
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Ortadoğu barış süreci ile ilgili İsrail'in hiç birşey sunmaya hazır olmamakla birlikte bir isteğinin de bulunmadığını söyledi.

Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez, resmi bir ziyaret için geldiği Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad ile yaptığı görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Esad, Venezuella ile Suriye arasındaki yakın ilişkilere değinip Chavez'e gerek Suriye gerekse Arap davalarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Ortadoğu barış süreci ile ilgili konuşan Esad, ABD'nin Ortadoğu barşı sürecini yeniden hayata geçirmek için bir çalışma başlattığını aktardı. Esad, "ABD, gerek Suriye, gerekse Filistin ile ilgili süreci yeniden başlatmak için bir süreç başlattı. Ancak şu an işin başındayız. Şu an sadece değerlendirme aşamasındayız. Ancak şimdilik fiili bir şey yok. Fiili bir durum olduğunda bunu açık ve şeffaf bir şekilde açıklayacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında İsrail'i barış süreci için her hangi bir şey sunma isteğinin olmadığını vurgulayan Esad, "Yapılan diyaloglarda bir şey çıkma ihtimali çok düşük. Çünkü İsrail, barış için her hangi bir şey sunma konusunda hazır olmadığı gibi isteği de bulunmuyor. İsrail sadece taktiksel bir şekilde uluslar arası kamuoyunu kendisinin barış istediğine inandırmaya çalışıyor. Ancak İsrail uluslar arası kamuoyunu inandırmaya yönelik bu çalışmasıda da başarız oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'in Gazze'de ve işgal altındaki tüm Filistin topraklarında Filistinlilere karşı sürekli ve sistematik katliamlarını sürdürdüğünü ifade eden el-Esad, 1948 yılında da topraklarında Filistinlilere saldırdığına işaret etti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik katı ablukasını sürdürdüğüne dikkat çeken Esad, Kudüs'ü yahudileştirme eylemlerinin, İsrail'in ırkçı ve faşist kanunlarından ayrı olmadığını, İsrail'in son olarak birincisi yahudi devleti ikincisi de yahudi devlete vefa yemini olarak ortaya atılan ırkçılığın da bunların dahilinde olduğunu belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Esad, uluslar arası sisteme de değindiği açıklamasında günümüz dünya sisteminin yanlış adlandırıldığını, aslında daha önce bir çok defa ifade edildiği gibi sistemin bir kaostan ibaret olduğunu kaydetti. Esad "Dünyadaki sistemin adalet ve ilkelerle yürümesi gerekirken güç ve hegemonya ile yürüyor" dedi.

Öte yandan Esad, Suriye'nin Amerika Halkları Bolivar İttifakı Örgütüne (ALBA)'ya katılmak istediğini davetli üye olarak katılmasının bölgesel ilişkilerin pekişmesine yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

CHAVEZ: SURİYE'NİN İSRAİL İŞGALİ ALTINDAKİ GOLAN TOPRAKLARINI GERİ ALMA HAKKINI DESTEKLİYORUZ

Venezüella Başkanı Chavez ise konuşmasında, Mesih'in doğduğu gibi günümüzde yeni bir dünya düzeni doğduğunu belirtip; "Burada gerçek Hıristiyanlık, gerçek Müslümanlık ve inançlı insanların bulunduğu topraklardır. Günümüzde doğan yeni dünyanın, çok kutuplu olmasıyla birlikte ekonomi, kültürel, politik ve askeri alanlarda dengeli olması yönünde doğum sürecini hızlandırmamız gerekiyor." dedi.

Chavez konuşmasının devamında Suriye'nin İsrail işgali altındaki Golan topraklarını geri alma hakkını desteklediklerini söyledi. Venezuella Lideri Chavez, "Suriye'nin işgal altındaki Golan topraklarını geri alma konusundaki hakkını destekliyorum" ifadelerini kullandı.

cha



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,995 µs