En Sıcak Konular

TKP’nin başörtüsü provokasyonu

21 Ekim 2010 17:40 tsi
Başörtüsüyle ilgili tartışmalar gündemdeki yerini korurken Türkiye Komünist Partisi (TKP) 28 Şubat darbe sürecinde Sosyalist İktidar Partisi (SİP) olarak oynadığı provokatif rolün bir benzerini bugün de icra etmeye soyunmuş durumda.

Başörtüsüne saldırı kampanyası başlatan TKP üniversitelerde de afişleme çalışmalarıyla ajitasyonlar yapıp çatışma ortamı oluşturacak provokasyonlarda bulunuyor. Bunun somut bir örneği olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampusunda 19 Ekim Salı günü "Fermanları yırt at, ayağa kalk!" başlığıyla başörtüsüne ve Müslümanlara hakaret içerikli afişler asıldı.

Afişlerdeki "Türban içeri, bilim dışarı!" bölümü Müslüman Öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. İçeriğinde başörtüsüne, Kur'an kurslarına, İslam'a ve Müslümanların değerlerine karşı hakaret dolu ifadeler bulunmasından dolayı YTÜ Müslüman Öğrencileri bu afişlerin düşünce açıklama ile ilgisi olmayan doğrudan İslam düşmanlığının, başörtüsü hazımsızlığının dışavurumu olduğunu ifade ederek indirilmesini istediler. Müslüman Öğrenciler bu saldırgan içerikli afişler üzerinden üniversitede bir gerilim ve çatışma yaşanmasını istemediklerini ve bunun neticesinde polisin kampusa girmesine, öğrencilere müdahale etmesine yol açacak bir gerilime karşı olduklarını da net biçimde ifade ettiler.

TKP'li öğrenciler ise başörtüsüne düşman olduklarını, üniversitelerde başörtüsüne geçit vermeyeceklerini ve kesinlikle afişlerini indirmeyeceklerini söylediler. Bu müzakerelerden bir sonuç alamayan Müslüman Öğrenciler 20 Ekim Çarşamba günü hakaret içerikli afişleri indirdiler. Gelişmelerden haberdar olan Çevik Kuvvet ekiplerinin okula girmesiyle iki grup arasındaki gerginlik sözlü atışmalara taşınmış oldu.
Küçük çaplı bir arbedenin de yaşandığı olaylardan sonra açıklama yapan Müslüman Öğrenciler; TKP'nin daha önce de İslam'a ve Müslümanlara hakaret etmekle düşünce ürettiğini zannettiğini söyleyerek TKP'nin başörtüsü meselesinde ortaya koyduğu çirkin tavrın onların karakteri olduğunu belirttiler. TKP'nin Kemalist ideolojinin bekçiliğine soyunduğunu, aydınlanma ve ilerleme siyasetini despotik bir silah olarak İslam'a ve Müslümanlara karşı kuşandığını vurguladılar. Sosyalist devrimcilik tiyatrosu oynayarak gerginlik ve çatışma ortamından nemalanmayı hedefleyen TKP adlı sosyal-faşist örgütün provokasyon kokan bu tür azgınlıklarına karşı gerekli cevabı vermekten korkmadıklarını ancak bu karanlık oyuna gelmeyeceklerini de belirttiler.

21 Ekim Perşembe günü ise Rektörlük tarafından her iki gruba üniversitede olaylara izin verilmeyeceği ifade edilmesine rağmen TKP'li grup aynı afişleri tekrar asma ve stant açma ısrarında bulundu. Müslüman Öğrenciler ise bu çirkinliğe müsaade etmeyeceklerini açıkladılar. Gerginlik üzerine okula giren çevik kuvvet olaylara sebep olan afişlerin ve standın kaldırılması uyarısında bulundu. Yaşanan arbede sırasında Müslüman Öğrenciler polisin okula girmesini protesto ederek okuldan ayrıldılar.

Türkiye Komünist Partisi'nin bu provokatif tavrı psikolojik harekât planlarının yeni bir versiyonu olarak okunuyor. TKP üniversitelerde ve internet sitelerinde yürüttüğü faaliyetlerle 28 Şubat sürecinde, 27 Nisan muhtırası sonrasında Cumhuriyet Mitingleri vesilesiyle Ergenekon cuntasının örgütleyip sahaya sürdüğü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Solu gibi sivil makyajlı taşeron örgütlerin pasifize olmuş tabanlarına bir lokomotif olmayı hedefliyor. İslam karşıtı bir blok oluşturup diğer sol-sosyalist örgütleri de peşine takıp oluşturacağı gerginliklerden çatışma devşirerek, laik-Alevi-sol kesimlerin liderliğine hevesleniyor. Siyasal alanda oluşan boşluğu muhalefetin liderliğini ele geçirerek doldurmak isteyen TKP bu amaçla saldırganlaşıyor, çatışma oluşturmaya zemin hazırlıyor. Emperyalizm karşıtı bütün söylemleri Ergenekon Cuntası ile, Kemalist oligarşi ile olan yakınlığını, yer yer paralelliğini örtme-gizleme çabası olarak okunuyor. Çünkü TKP'nin Ergenekon Cuntası ile veya Kemalist oligarşi ile herhangi bir hesaplaşmasının olduğundan kamuoyunun haberi yok.




Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    97,284 µs