En Sıcak Konular

Cüneyt Özdemir adliyede

21 Ekim 2010 15:30 tsi
Beşiktaş Adliyesi'nde ses kayıtları ile ilgili ifade veren Cüneyt Özdemir şikayetçi oldu.

Devrimci Karargahterörörgütüne yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan emniyet müdürü Hanefi Avcı'dan çıkan ses kayıtlarıyla ilgili Gazeteci Cüneyt Özdemir ve iş adamı Korkmaz Yiğit ifade verdi. Kendisini dinleyenin Avcı olmadığına inandığını söyleyen Özdemir, şikayetçi oldu. Yiğit ise şikayetçi olmadı.

Hanefi Avcı'nın ofisinde çıkan kasetlerde ses kayıtları bulunduğu belirtilen iş adamı Korkmaz Yiğit, öğle saatlerinde Beşiktaş'takiİstanbulAdliyesi'ne geldi. Savcı Kadir Altınışık'a ifade veren Yiğit, basın mensuplarına görüntü vermeden adliyeden ayrıldı. Yiğit'in ses kayıtları ile ilgili şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Yiğit'in ardından Gazeteci Cüneyt Özdemir, adliyeye geldi. Yaklaşık yarım saat adliyede kalan Özdemir, çıkışta soruları cevapladı. 1996 yılında gazeteciMehmet Ali Birandile yaptığı bir konuşmanın kaydedildiğini ifade eden Özdemir, "32. Gün'ü hazırlarken yaptığımız görüşmelerden biri. Görüşmenin içeriğinde bir şey yok. Şikayetçi olup olmayacağım soruldu. Şikayetçi olacağımı söyledim." dedi. Avcı'nın kendisini dinlemeyeceğini söyleyen Özdemir, "Bu bantların Hanefi Avcı'nın ofisinde çıktığı iddia ediliyor. Ben beni dinleyen kişininHanefi Avcıolmadığını düşünüyorum. Bırakın Türkiye'yi dünyada beni dinleyecek son insan Hanefi Avcı'dır. Burada sanırım Avcı mağdur durumdaysa şu anda bazı iddialar var, bir diğer mağdur da telefonları dinlenen biz gazeteciler. O yüzden bizim gazetecilik mesleği ile ilgili yaptığımız konuşmaları kim dinlediyse, kayıt altına alındıysa, bunca yıl sakladıysa onların bulunması hepimiz için önemlidir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. 

CİHAN

 



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs