En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'e helikopterli ulaşım

21 Ekim 2010 15:04 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yeditepe Üniversitesi Biyoteknoloji Laboratuarının açılış törenine Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle geldi.

Tarabya Köşkü'nden Ataşehir Kayışdağı'ndaki üniversite yerleşkesine helikopterle gelen Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin , "Bundan sonra helikopterle mi devam edeceksiniz?" sorusuna "öyle yapacağız" karşılığını verdi.

Girişinde üniversitenin Kurucusu Bedrettin Dalan'ın resminin bulunduğu Mühendislik ve Eczacılık Fakültesine makam aracıyla gelen Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ü, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç ve Mütevelli Heyeti Başkanı Nefise Ülker Turgut karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül'ü Üniversiteyle girişinde bekleyen öğrenciler de alkışladı.

HAYRÜNNİSA GÜL'ÜN ÖZEL İLGİSİ

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'e, Rektör Prof. Dr. Baç ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü, Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin basına kapalı brifing verdi. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, brifingin ardından kurdele keserek, laboratuvarların açılışını yaptı. Gül, açılış sırasında yaptığı kısa konuşmada, üniversitelerin bilim ve teknoloji üretmesi ve bu konuya ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. "Türkiye'nin bilim ve teknoloji transfer eden bir ülke olarak kalamayacağını" belirten Gül, "Yeteri kadar genç nüfus ve bilim adamı var. Türkiye içinde ve dışında çok önemli beyinler var. Bütün bunları harekete geçirmemiz, mobilize etmemiz ve teşvik etmemiz gerekir diye bu konular üzerine çok duruyorum" diye konuştu. Gül, üniversitedeki çalışmaların gurur verici olduğunu belirterek, emeği geçenleri kutladı.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN HELİKOPTERLE İLGİLİ SÖZLERİ

Üniversiteden ayrılırken gazetecilerin Türban tartışmaları hakkında sorduğu soruları yanıtlamayan Cumhurbaşkanı Gül, "Bundan sonra helikopterle mi devam edeceksiniz? sorusuna "öyle yapacağız" karşılığını verdi .

Gül çiftini kapıya kadar uğurlayan Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin'in Hayrünnisa Gül'le sohbet etmesi ve kartvizitini vermesi dikkat çekti.

Gül, çiftine çalışmalar hakkında birifing veren Prof.Dr. Şahin'in mineral taşlarının biyolojik çözümü konusunda yaptığı sunumun Hayrünnisa Gül'ün ilgisini çektiği ve bu konudaki tecrübelerini Şahin'le paylaştığı öğrenildi.

Gül çifti programın yine helikopterle Tarabya Köşkü'ne döndü.

TARABYA'YA İNDİ

Öte yandan Tarabya Köşkü önündeki geniş alana bu defa her zamankinin aksine basın mensupları alınmadı. Çünkü bu alan helikopter pisti olarak işaretlenmişti. Cumhurbaşkanı Gül'ün, bundan sonra helikoptere iniş ve binişlerini bu alandan gerçekleştireceği öğrenildi.

Hürriyet



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,941 µs