En Sıcak Konular

İHH asıl suçluyu açıkladı

21 Ekim 2010 13:20 tsi
Yağmalanan Mavi Marmara gemisi ile ilgili birkaç askere verdiği komik cezalar verdiğini duyurarak konuyu geçiştiren İsrail'e İHH'dan 'Suçlu bir asker değil bütün İsrail ordusu ve yönetimidir' cevabı geldi

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mavi Marmara mağdurları, İsrail’in gemidekilerin eşyalarını çalan bir askerine 5 ay hapis cezası vermesini yeterli bulmadı. Mağdurların avukatı Ramazan Arıtürk, yaptığı yazılı açıklamada “Yağmanın sorumlusu; birkaç asker değil tüm İsrail Ordusu komuta kademesi ve İsrail yönetimidir” dedi.

Arıtürk, “Mavi Marmara gemisinde ve filodaki diğer gemilerde işlenen suçların yanında bu suç çok hafif kalır. Keza Mavi Marmara gemisinin de dahil olduğu filoya yapılan saldırı neticesinde 9 yolcu hayatını kaybetmiş, onlarca yolcu yaralanmıştır. Tüm bunların yanında filoya dâhil olan yolcu ve mürettebatın neredeyse hiçbir özel eşyası kendilerine teslim edilmemiştir. Kısacası yağmanın sorumlusu; birkaç asker değil tüm İsrail Ordusu komuta kademesi ve İsrail yönetimidir” diye konuştu.

Çalınan malzemelerin listesi kabarık

Elmadağ Hukuk Bürosu’ndan Avukat Ramazan Arıtürk, çalınan eşyaların çok daha fazla olduğunu belirterek şunları söyledi: “Saldırının gerçekleştirdiği ilk andan itibaren başta görüntülü kayıt yapan kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu, bilgisayar gibi ve bunlarla elde edilecek bilgilerin depo edildiği flash bellek, harici bellek, hafıza kartı, usb, hard disk vs. gibi eşyalar gasp edilmiştir. Sadece yolculara ait yukarıda sayılan eşyalar değil, organizatör kuruluşlara ait malzemelere de el konulmuştur. Geminin kendi elektronik aksamına dahil malzemeler dahi sökülmüştür. Askerlerce satılan eşyaların, insani yardım malzemeleri arasında bulunan eşyalardan olması da kuvvetle muhtemeldir.”

Tüm sorumlular cezalandırılmalıdır

Saldırıya katılan bütün İsrail askerlerinin ve saldırı talimatını veren hükümet yetkililerinin cezalandırılması gerektiğini ifade eden Ramazan Arıtürk, şöyle devam etti: “31 Mayıs günü ve devam eden günlerde yapılan eylem; gasp ve yağma suçu bakımından soruşturulan birkaç askerin gerçekleştirdiği eylemle farklılık arz etmemektedir. İsrail hükümet yetkililerinden, saldırıyı gerçekleştiren en düşük rütbeli askere kadar tüm sorumlular, cezalandırılan askerle aynı suçu işlemiştir.
Hukuka inanan biz filo mağdurlarının hukuki temsilcileri, sadece malzemeleri çıkar amaçlı satan askerlerin yargılanmasını değil aynı suçu işlemiş tüm sivil, askeri yetkililerin soruşturulmasını İsrail soruşturma makamlarından beklemekteyiz.”




Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,385 µs