En Sıcak Konular

Taraf Yalçınkaya'ya meydan okudu

21 Ekim 2010 10:51 tsi
Taraf Yalçınkaya'ya meydan okudu
Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya'nın sert bildirisine Taraf gazetesinin cevabı aynı sertlikte oldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın siyasi partileri çok sert bir şekilde uyarması gündemi at üst etti.

Büyükanıt'ın 27 Nisan bildirisini hatırlatan muhtıraya benzer bir bildiri kaleme alan Yalçınkaya'nın çıkışı medyada yankı buldu. Gazetelerin birinci sayfasında tıkanan türban görüşmeleri ve Yalçınkaya'nın pimini çektiği bomba vardı.

Yazılı basında en sert tepkiyi yine Taraf gazetesi gösterdi. Askerin siyaset sahnesinden çekilmesinin ardından bu kez sert başlıkların hedefinde Başsavcı vardı. "Muhtıranı da al git" sürmanşetiyle okurların karşısına çıkan gazete, Yalçınkaya'yı topa tutttu.

"1923 model Başsavcı görevde" alt başlığının hemen altında yer alan haberin spotunda "Yalçınkaya hükümetin başörtüsü düzenlemesi için muhalefetle masaya oturduğu gün muhtıra verdi:

VAKİT'İN MANŞETİ DE ÇOK SERTTİ
 
Eski adı Vakit olan Yeni Akit gazetesi de Taraf'tan geri kalmadı. Kimi gazeteler yorum yapmaktan kaçındı kimi de sert manşetlerle karşılık verdi. Gazetelerin manşetlerini görmek için tıklayın
 
Dinsel inaç veya kurallarla doğrudan ilişki ve bağlantı kurularak yapılan düzenlemeler hem devrim yasalarını hem de laiklik ilkesini ilgilendirir." ifadeleri yer aldı.

Haberin devamında ise kullanılan başlık çarpıcıydı. Tarafların türban sorunu için bir araya geldiği dönemde yapılan açıklamanın zamanlamasına dikkat çekilerek "Zaman ayarlı tehdit" başlığı atıldı.

"E ARTIK YETER"

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan da Başsavcı'yı hedef alan bir yazı kaleme aldı. Yalçınkaya'nın muhtırasının AK Parti'yi ileri adımlar atmasına imkan vermediğini savunan Altan'a göre bu durum iktidarın işine geliyor ve yeniden çok "haklı ve rahat" olduğu sulara döndürüyor. Yalçınkaya'nın muhtırasına isyan eden Altan, köşesinde şunları yazıyor:

"Yargıtay Başsavcısı dün başörtüsüyle ilgili beş sayfalık bir açıklama yapınca sanırım birçok insan gibi ben de "e, artık yeter" dedim içimden. Hukuku bilmeyen hukukçuların "temcit pilavı" gibi tekrarladıkları tuhaf laflar, aslında sahip olmadıkları bir güce sahip olduklarını sanmaları, aynı asık suratla gayrı ciddi açıklamalar yapmaları bıktırıyor insanı."

 



Bu haber 1,392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,736 µs