En Sıcak Konular

Hanefi Avcı'nın avukatından dinleme iddia!

21 Ekim 2010 10:30 tsi
Hanefi Avcı'nın avukatından dinleme iddia! Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hanefi Avcı'nın avukatı, yaptığı yazılı açıklamada ilginç imalarda bulundu ve 'Elimizde manşet değiştirecek belgeler var' dedi.

Hanefi Avcı'nın avukatı Fidel Okan, soruşturmaya konu olan ses kayıtlarının da müvekkiline ait olmadığını ileri sürdü ve ekledi: "Kasetler, Yargıtay ve Danıştay’daki yüksek yargı mensuplarını dinleyen ve servis eden zihniyetin ürünüdür"

Okan, yaptığı yazılı açıklamada, "Gelinen noktanın tahammül sınırlarını zorlamaya başladığını, müvekkili Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında tutuklama sürecinin başında başlatılan itibarsızlaştırma operasyonunun şimdi de müvekkili Hanefi Avcı hakkında aynı yöntemlerle yapılmaya çalışıldığını" öne sürdü.

Avcı ile Silivri Cezaevi'nde yaklaşık 6 saat görüştüğünü belirten Okan, şunları kaydetti:

SUÇ DUYURUSU

“Başlangıçta her şeyin hukuki çerçevede değerlendirileceği düşüncesiyle sessiz kaldığımız sürece artık müdahale etmek zorunda ve durumunda bırakıldık. Öncelikle bu durumun bilinmesini isteriz. En ağır eleştiriler tarafımızdan saygıyla karşılanmıştır ancak birtakım kimseler basın yoluyla müvekkilimizin kişilik haklarına saldırmayı, hakaret etmeyi, daha da ötesinde terbiye ve ahlak sınırını aşarak küfretmeyi kendilerine hak telakki etmeye başlamışlardır. Söz konusu şahıslarla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na müvekkilimiz Hanefi Avcı adına suç duyurusunda bulunulacaktır. Yaşanan süreç hepimize göstermiştir ki masumiyet karinesi artık ülkemizde kitaplarda kalan bir ifadedir. Daha iddianame ortaya çıkmamışken hangi amaca hizmet ettiği ortada olan kişiler kendilerince mahkeme kurarak müvekkilimizi yargılamış ve suçlu ilan etmişlerdir.”

MANŞET DEĞİŞTİRECEK BELGELER

Okan ayrıca her iki müvekkilinin de kendisine bazı belgeler verdiğini söyleyerek, "Açıklanması durumunda sadece manşetlerin değişmeyeceğini açıkça ifade etmek isterim" dedi.

 

internet haber



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,397 µs