En Sıcak Konular

Ankara'nın Telekom mesajı kime?

21 Ekim 2010 09:44 tsi
Ankara'nın Telekom mesajı kime? Türkiye'nin en büyük telekom şirketine devlet mesajı!

Turkcell’in dün gerçekleşmesi beklenen kritik genel kurulu, sürpriz bir şekilde yapılamadı. Türkiye’nin en büyük GSM operatörünün genel kurul toplantısı, Sanayi Bakanlığı komiserinin trafikte sıkışması yüzünden salona yetişememesi nedeniyle iptal edildi. Salondakiler durumu “Ankara ortaklara mesaj verdi. Herhalde fiili ortaklık yapısındaki dengeler korunsun temennisi var” şeklinde algıladı.

Turkcell Tepebaşı Plaza’da saat 15.00’de gerçekleştirileceği duyurulan genel kurul, saat 17.00 itibarıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı komiserlerinin toplantı yerine ulaşmaması nedeniyle ileri bir tarihte gerçekleştirilmek üzere iptal edildi. Genel kurulun, gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından en erken 1 ay sonra yapılabileceği bildirildi. Genel kurulun iptaline ise hiç umulmadık bir şekilde Sanayi Bakanlığı Komiseri’nin trafiğe takılması neden oldu. Sanayi Bakanları komiserinin genel kurula gelememesi, salondakiler tarafından ise çok farklı şekilde değerlendirildi ve “Devlet fiili ortaklık yapısını değiştirmek isteyen Turkcell’in yabancı ortakları Alfa Grubu ile TeliaSonera’ya bir mesajı verdi” şeklinde yorumlandı.

Genel Kurul’a Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Colin J. Williams ile Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet katılmadı. Williams’ın yerini alacağı iddia edilen Rus Alfa Grubu’nun telekom şirketi Altimo’nun Danışma Kurulu’nda 2006’dan bu yana görev yapan Sir Julian Horn-Smith’in ise genel kurul toplantısına katılması dikkatlerden kaçmadı. Genel kurulda Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Bülent Ergin, Gülsün Nazlı Karamehmet Williams, Oleg Malis, Alexey Khudyakov, Tero Erkki Kivisaari ve Karin Eliasson hazır bulundu. Salondan Alfa ve TeliaSonera yöneticilerinin birlikte çıkması güçbirliği yapıldı şeklinde yorumlandı.

Turkcell’in dün saat 15.00’te başlaması planlanan olağanüstü genel kurul toplantısı, Yönetim Kurulu üyeliklerinde değişiklik olacağı beklentisiyle merakla bekleniyordu. Genel kurula küçük yatırımcılar da ilgi gösterdi. BORYAD Başkanı Ali Bahçuvan, yaptığı açıklamada teknik olarak yeni genel kurul toplantısını 25-30 gün sonra yapılabileceğini söyledi. Bahçuvan, “Sanayi Bakanlığı komiserinin gelmemesinin devletin Turkcell’in yabancı ortaklarına bir mesajı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Komiser gelse, B planı hazırdı bu kez de bir yatırımcı hastalanacaktı

Turkcell Genel Kurul toplantısında dün ilginç komplo teorileri birbirini kovaladı ve bir başka ilginç iddia daha ortaya atıldı. Buna göre, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı komiserinin gelmesi halinde Karamehmet cephesi farklı bir yol izleyecekti. Buna göre, bir yatırımcı hastalanarak toplantıdan ayrılacak ve oy kullanamadığı gerekçesiyle genel kurulun iptali için dava açacaktı. Genel kurula katılmak üzere gelen bir katılımcının gerçekten de fenalaşması ve olay yerine ambulans çağrılması bu iddiayı güçlendirdi.

TeliaSonera: Komiserler için soruşturma istiyoruz

TelIaSonera’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cecillia Edstorm, genel kurulun iptal edilmesinin şirket için çok iyi olmadığını belirterek, “En kısa sürede genel kurulun yeniden toplanması için harekete geçeceğiz. Ayrıca genel kurul toplantısına gelmeyen komiserler için soruşturma açılmasını talep ediyoruz” açıklaması yaptı. Turkcelll’in kritik genel kurul toplantısında Rus Alfa Grubu ile İskandinav TeliaSonera’nın aralarında Çukurova Gruub’na karşı anlaştığı ve şirketin yenitimini elllerine geçirmek istedikleri iddia ediliyordu.

Ufuk Korcan / Vatan



Bu haber 1,223 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,981 µs