En Sıcak Konular

Topçu: bu ülke hukuk devleti olmak istiyor

20 Ekim 2010 20:53 tsi
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''Bu ülke hukuk devleti olmak istiyor, bağımsız yargıya kavuşmak istiyor, kesintisiz 24 saat demokrasi istiyor, refah seviyesinin yükselmesini istiyor'' dedi.

Topçu, Ümraniye İMES Organize Sanayi Sitesi'ndeki sanayici ve esnafla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gündeminin çok yoğun olduğunu belirterek, milletin, iş adamlarının, emeklinin, çiftçinin, esnafın istediği gündemin ise bu olmadığını söyledi.

Yalçın Topçu, Türkiye'deki gündemin işsizlik, sanayileşme, teknolojik hedeflere ulaşma olması gerektiğini vurguladı.

''Hak ve özgürlükleri bu ülkede tartışmak, konuşmak, bunun üzerinden bürokrasinin siyasetçiye, siyasetçinin bürokrasiye racon kesmesi, ayıbın ötesi ayıp'' diyen Topçu, ''Bu memleketin aşsızlığı var, işsizliği var, güvenlik sorunu var, yani Hakkari ne kadar güvensizse, ne yazık ki İstanbul'un Halkalı'sı o kadar güvensiz. Ne yaptınız siz Cumhuriyet hükümetleri? Tarım ve hayvancılık ülkesiyiz, geldiğimiz şu noktada sanayinin önünü açtınız mı, sanayide biz ileri ülkeler seviyesine mi geldik?'' ifadesini kullandı.

Türkiye'deki gündemin bölücü terör olması gerektiğini vurgulayan Topçu, ''Bölücü terör yayılmış, siyasallaşmış, memleketi kaplamış, Kürt demiyor, Türkmen demiyor, Çerkez demiyor, Laz demiyor, 72 milyonun bağrına hançeri saplıyor'' diye konuştu.

-''MİLLET ÜÇ TERÖRLE BOĞUŞUYOR''-

Topçu, Türkiye'de 26 yıldır terör sorunu yaşanığını ve bu zaman zarfında ülkeyi yönetmeyen siyasi rejim kalmadığını belirterek, ''Atatürkçüsü de yönetti, sosyal demokratı da yönetti, milletin genel konuştuğu dilde ifade ediyorum, 'İslamcıyız' diyenler de yönettiler, liberaller dahil yönetmeyen bir Allah'ın kulu kalmadı. Peki, millet neyle boğuşuyor? Üç terörle... Bunlar; bölücü terör, ekonomik terör ve ahlaki terör. Bitti mi bunlar? Bitmedi. 26 yıldır terörle mücadele ediliyor. Partiler bunun üzerinden siyaset yapıyor, politika yapıyor'' dedi.

BBP'nin bunların üzerinden siyaset yapmayacağını, vaka ve mesele tespiti yaptıklarını ve bunları ''bir dost, dosta söyler gibi'' söylediğini anlatan Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Neticede de bu iktidarı, Sayın Başbakan'ı mahallenin çocuğu olarak nitelendiriyorum. Zaten rahmetli genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu olsun, ben şu an bu emaneti götüren kardeşiniz olarak, 'mahallenin çocuğu' dediğim bir insanın da ağzının burnunun Kılıçdaroğlu tarafından kırılmasına müsaade etmiyorum. Referandumdaki tavrım da ortada. Tüm bu söylediklerim dostun dosta söyledikleri.''

Türkiye'de milletin esas meselelerinin gündem dışında tutulduğunu ifade eden Topçu, ''Biz BBP olarak, özgürlüklerin tamamını bir zincir olarak görüyoruz. Bu zincirin hiçbir halkasıyla alakalı bir kırılmanın olmasını istemiyoruz. Ne diyor vatandaş; 'Ben inancımı istediğim gibi yaşayacağım'. Ecdat nasıl davranmışsa onlara, biz de şimdiki milli kanunlarımız çerçevesinde aynı hakları vereceğiz. Ay-yıldızlı bayrak altında, devleti bir, milleti bir, vatanı bir, dili bir şekilde bir ve beraber yaşayacağız. Çünkü bu birlikte fayda var'' diye konuştu.

Topçu, Türkiye'de terörle mücadeleye 500 milyar dolar para harcandığını savunarak, ''Bu para bu ülkenin sanayileşmesine, teknolojiye ulaşmasına, insanımızın üretmesine harcansaydı, biz Anadolu'yu baştan başa şu İMES sitesi gibi donatsaydık, çok daha iyi olurdu. Bu ülke hukuk devleti olmak istiyor, bağımsız yargıya kavuşmak istiyor, kesintisiz 24 saat demokrasi istiyor, refah seviyesinin yükselmesini istiyor'' dedi.
 
zaman



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,393 µs