En Sıcak Konular

Gül dünyaya seslendi: Muhatap...

20 Ekim 2010 20:33 tsi
Gül dünyaya seslendi: Muhatap... 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Bütün dünyanın duymasını istiyorum muhatap Eroğlu'dur...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıbrıs müzakerelerinin devam ettiğini ve müzakereleri Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun sürdürdüğünü belirterek, "Şimdi Sayın Derviş Eroğlu, daha önce Sayın Cumhurbaşkanı Talat'ın bıraktığı yerden müzakereleri bütün sorumluluk içerisinde devam ettirmektedir. Dünyanın ikinci olarak şunu duymasını istiyorum. Muhatap Derviş Eroğlu'dur." dedi.

CumhurbaşkanıAbdullah Gülve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği Geleneksel Ödül Törenine birlikte katıldı. Ödül töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıbrıs'ta barış için sürdürülen müzakerelere değinerek, şöyle konuştu: "Derviş Eroğlu, kendisi deneyimli bir siyasetçiydi ve Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Cumhurbaşkanı seçildiği günden beri de büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde ve gayet dikkatli bir şekilde adadaki barış görüşmelerini sürdürmektedir.TürkiyeCumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin daima yanında olmuştur. Her bakımdan güvenlik ve ekonomik bakımından her konuda yanında olmaya devam edecektir. Bu vesile ile bütün dünyaya duyururum. İkinci konu ise önemlidir. Adadan kapsamlı bir çözümün, neticede bir barışın çıkmasını Türkiye samimiyetle istemektedir. Kıbrıs Türkleri de kesin bir çözüm istemektedirler. Bu bir propaganda sözü değildir. Günü geldiğinde de bunu sandıkta ispatladı. 2004 yılında Birleşmiş milletlerinin ve Avrupa Birliğinin aynı zamanda çözüm planı olan plan referanduma sunulduğunda Kıbrıs Türkleri bunu kabul etti. Destekledi. Ama ret eden taraf olmuştur. Bütün dünya bir gerçekte uyanmıştır. Uzun yıllar aldatıldığını görmüştür. Uzun yıllardır adanın birleşmesini isteyenlerin Kıbrıs Rumları olduğunu ve buna karşı çıkanların Türkiye ve Kıbrıs Türkleri olduğu bütün dünya adeta inanmıştır. Oreferandumtarihi bir dönüm noktası oldu. Hiç olmazsa herkes bir gerçeği gördü."

Kıbrıs'ta müzakereleri Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun sürdürdüğünü anlatan Gül, "Şimdi Sayın Derviş Eroğlu, daha önce Sayın Talat'ın bıraktığı yerden müzakereleri bütün sorumluluk içerisinde devam ettirmektedir. Dünyanın ikinci olarak şunu duymasını istiyorum. Muhatap Derviş Eroğlu'dur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet muhatap olarak anlaşırlarsa bizde garantör devlet olarak desteğimiz arkalarındadır." dedi.

Doğu Akdeniz ile ilgili Türkiye'nin politikasını her ortamda dile getirildiğini aktaran Gül, "Bizim vizyonumuz uluslar arası ortamda ve Birleşmiş Milletlerde paylaşıyoruz. Doğu Akdeniz'in büyük bir barış ve işbirliği alanı haline gelmesidir. Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs'ın tamamı bu barış sağlanırsa çok büyük bir işbirliği ve dayanışma gösterilir. Avrupa Birliği içerisinde ayrı bir sütun oluşturabiliriz. Bu misyonumuzda samimi olduğumuzda dış politika uygulamalarımızı zaten tüm dünyaya gösteriyoruz." diye konuştu.

EROĞLU: "BİRİLERİ ANAVATAN İLE ARAMIZI AÇMAK İÇİN YOĞUN ÇABA HARCIYOR"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, son zamanlarda oynanan bazı oyunlar olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Son zamanlarda birileri Kıbrıs Türk halkı ile Anavatan Türkiye'mizin kardeşleri arasını açması için yoğun çaba harcıyor ve bu beni üzüyor. Burada söylüyorum. Hiç çaba sarf etmesinler. Anavatan Türk devleti ve hükumet yetkilileri, bize ve oynanmak istenen oyunları gelmeyecek kadar deneyimliyiz. Kıbrıs Türk halkı da Anavatan Türkiye halkı ile bizi, bizi birleştirenlerin güçlülüğünden bağlarımızın koparılamayacağından eminim. Her kim ki, Kıbrıs Türklerinin, Türkiye'den gidenleri sevmiyor derse doğru değildir. Bu sözler zaman zaman söyleniyor. Bizleri de üzmektedir. Talebelik yıllarımda, bir vakfın kurucu üyesi yapmışlardı. Sözlü olarak da Rize'nin fahri hemşerisi dediler. Konferans vermeye gittim. Konferans sonra akşam yemeğinde birkaç arkadaş Rize'den bahsetme dediler. Niye dediğimde 'sevmeyiz' dediler. Bunu söyleyen eğitimli üç beş arkadaş. Bunlar söylenebiliyor. Bir kavga sırasında, birbirlerini acı laflarda söyleniyor. Ama yine de teşvik edildiğinde hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. Kıbrıs halkı her zaman Anavatan müteşekkirdir. Anavatandaki gelişmeleri de gururla seyretmiştir. Biliyorsunuz nüfus değişimi olmuştur. Zaman içerisinde mahalle ve sokak kavgası oldu. Ama bunu abartarak dolmuş şoförlerine kadar yansıtanların olması bizi üzüyor. Bizi söylüyorum. Kıbrıs Türk halkı. Anavatan Türkiye'ye bağlı halktır. Türklüğü ile övünür ve Türkiye'deki kardeşlerini seven halktır."

GÜL VE EROĞLU'NA YILIN DEVLET ADAMI ONUR ÖDÜLÜ

Konuşmaların ardından Kayseri Gazeteciler Cemiyeti tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na 'Yılın Devlet Adamı Onur Ödülü' verildi. Cumhurbaşkanı Gül'e ödülünü Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cemiyetin değerlendirmesi sonucu haber dalında dereceye giren Kayseri Maç Gazetesi Muhabiri Süleyman Keskin, Zaman Gazetesi Muhabiri Ersan Temizel ve Doğan Haber Ajansı Muhabiri Demet Öztürk'e plaketlerini verdi.

cihan



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,252 µs