En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'a cezaevi mektubu sürprizi

20 Ekim 2010 20:20 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de, 07 Temmuz 1999'da Pınarhisar Cezaevi'nde yatarken, bir başörtüsü mağduruna cevaben yazdığı mektubun orijinali sürpriziyle karşılaştı.

Helsinki'de Yeni Dünya Kültür Merkezi olarak kurulan ve Türkçe, İngilizce ve okul derslerinde öğrencilere yardımcı olan bir özel eğitim merkezinde öğretmenlik yapan Süveyda Aynur Sevgican, Başbakan Erdoğan'a üniversite öğrencilik yıllarında başörtüsü sorunuyla ilgili yaşadığı sorunları anlatan mektubuna karşılık cevap mektubunu gösterdi.

Sevgican, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde başörtüsü sorunuyla ilgili üniversiteyi bırakma kararı aldıktan sonra bir mektup yazdığını, ancak Erdoğan'dan gelen cevap mektubuyla üniversiteye devam ettiğini söyledi. Erdoğan'ı Helsinki'deki kaldığı otelde ziyaret eden Sevgican, Başbakan'ın o tarihte cezaevinden yazdığı mektubun orijinalini de gösterdi.

Erdoğan'ın 07 Temmuz 1999'da Pınarhisar Cezaevi'nden yazdığı mektupta şunlar yazıyordu:

'Süveyda Aynur kardeşime; Duygu yüklü mektubunuza teşekkür ediyorum. Sizler geleceğe yönelik umudumuzsunuz. Mefahirimizsiniz. Biz umudun, inancın ve özgürlüğü ışığını ülkemizin her karış toprağında ve bütün insanlarımızın yüzünde görmek istiyoruz. Pınarhisar Cezaevi'nden dışarıyla bu duygularla bakarken, sözleri hasret ve sevgiyle selamlıyorum. İmanın Güneş yüzlü çocuklarıyla Aydınlık yarınların Türkiyesini birlikte kuracağız.'  “Oku, düşün, uygula, neticelendir.'

“Recep Tayyip Erdoğan' Erdoğan, Süveyda Aynur Sevgican ile eşi Ürcan'a teşekkür ederken 2,5 yaşındaki Melda adındaki kızlarını kucağına alarak sevdi. Sevgican çiftinden tek çocuk sahibi olduklarını öğrenen Erdoğan, 3 çocuk tavsiyesinde bulundu.

Erdoğan, “Yine bir başörtüsü mağduru olduğu dönemde Süveyda hanım bana cezaevindeyken bir mektup yazmış. Pınarhisar'da misafir edildiğin zaman mektuplara cevap yazıyordum. Bir cevapta Süveyda hanıma yazmışım. O zaman 10 bine yakın mektuba cevap yazmıştım. Bütün geceleri ben gelen mektuplara cevap yazıyordum, işte bir tanesi de Süveyda hanama yazdığım mektupö diye konuştu. Erdoğan, kendisine gelen mektuplara tek tek el yazısıyla cevap yazdığını belirterek “Türkiye'de bunların gerçeleşiyor olmasına şahit olduk, oluyoruzö dedi.

Bu arada Yeni Dünya Kültür Merkezi öğretmenleri ve buradan eğitim alan Türk çocukları Erdoğan'a otel çıkışında çiçek verdiler.

Erdoğan, kaldığı otelde Finlandiya Dışişleri Bakanı Stubb ile bir saati aşkın bir süre konuştuktan sonra Finlandiya Televizyonu'na mülakat verdi.

Öte yandan Erdoğan, Başbakanlık'taki ortak basın toplantısının ardından, Tatar İslam Cemaiti'nin dernek binasına giden Erdoğan, burada yaklaşık bir saat kendisiyle görüştü. Tatarlar, Finlandiya nasıl geldiklerini, birinci dünya savaşında Osmanlı'nın kendilerine nasıl sahip çıktıklarını, 1930 larda Türkiye'den buraya Türkçe öğretmek için öğretmenler gönderildiğini, daha sonra bu uygulamanın devam etmemesi üzerine, yeni nesil tatarların Türkçe bilmediği Erdoğan'a aktarıldı.

Başbakan Erdoğan saat 18.30'da uçakla Ankara'ya hareket etti.

hurriyet



Bu haber 888 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,318 µs