En Sıcak Konular

CHP bakın neden reddetmiş

20 Ekim 2010 15:27 tsi
CHP bakın neden reddetmiş 
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Onur Öymen, başörtüsü ve laiklik konusunda CHP'nin her zaman ilkelerinin arkasında olacağını söyledi.

Partisinin Bursa il binasında basın toplantısı düzenleyen Öymen, AK Partiyle CHP arasında başörtüsü konusunda bugün gerçekleşen görüşmeyi değerlendirdi. Görüşme sayesinde CHP'nin çözüme yaklaşmadığı iddialarının yalanlanmış olduğunu savunan Öymen, AK Parti'yi eleştirdi.

Öymen, parti olarak anayasa değişikliğindeki beklentilerini bir kere daha dile getirdiklerinin altını çizerek, şöyle konuştu: "Biz ümit ediyoruz ki, vatandaşlarımız bu türban etrafında oynanan oyunları gayet iyi göreceklerdir. İktidarın bunu siyasi simge haline getirme girişimleri başarısızlığa uğrayacaktır. Halkın inançlarıyla kimse siyasi amaçlarla oynamamalıdır. Halkın inançlarına saygı göstermek hepimizin görevi olduğu gibi dinin istismar edilmesini önlemek de hepimizin görevidir."

"BAŞI AÇIK DOLAŞMAK İÇİN GÜVENCE"

Türkiye'de laikliğin yaşatılacağını dile getiren Öymen, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başı açık kızlara teminat vermesine tepki gösterdi. Öymen, sözlerini şöyle sürdürdü: "YÖK Başkanı teminat veriyor, başı açık kızlara güvence verilecekmiş. Şu cumhuriyetin geldiği duruma bakın. Yani başı açık dolaşmak için güvence altına alınmamız gerekiyor. Bu mudur yani sizin mesajınız? Üstelik nasıl güvence vereceksiniz.Türbanserbest olduğu zaman ailesinden gelecek baskıyı nasıl önleyeceksiniz."

"HİÇ KİMSE CHP'NİN İLKELERİNİ SATACAĞINI BEKLEMESİN"

CHP olarak her zaman ilkelerinin arkasında olacaklarına dikkat çeken Öymen, "Abant toplantısında hem genel başkanımızın hem de genel sekreterimizin yaptığı açıklamalar, CHP'nin daima ilkelerine sahip olarak yoluna devam edeceğini ortaya koymuştur. Hiç kimse CHP'nin ilkelerini satacağını beklemesin. Bu ilkeler bizim varlık sebebimizdir ve Atatürk'ten aldığımız en önemli mirastır." diye konuştu. 

CİHAN

 



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,745 µs