En Sıcak Konular

Çelik: Bu zamanda bu hadiseler manidar

20 Ekim 2010 13:08 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, kamuoyunda başörtüsü sorununun çözümü konusunda yoğun tartışmaların yaşandığı bir dönemde Adana'da bir kız öğrencinin başörtüsüyle okula girmek istemesinin manidar olduğunu söyledi.

Çelik, "Aslında bu işi çıkmaza sokmak, bu olayı sabote etmeye yönelik bir gayret olarak değerlendiriyorum." dedi.

Çelik, katıldığı bir televizyon programının ardından Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevapladı. 'Adana'da başörtüsüyle okula girmek isteyen bir öğrenci, okul yönetimi tarafından engellendi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Çelik, "Yıllardan beri uygulanan haksız başörtüsü yasağıyla ilgili olarak, TBMM'de görüşmeler cereyan ediyor. Ve bu konuda bu meselenin çözümüyle ilgili önemli adımlar atılmışken ve kamuoyu da bu meselenin çözülmesi yönünde ciddi bir beklenti içine girmiş." karşılığını verdi.


Bu gibi olayların önümüzdeki günlerde artacağını belirten Çelik, amacın bu meseleyi tartışılır hale getirmek olduğunu söyledi. Çelik şöyle devam etti: "Aslında bu işi çıkmaza sokmak, bu olayı sabote etmeye yönelik bir gayret olarak değerlendiriyorum. Bu açıdan bunun çok daha ilerisi, çok daha uçlarda şeyler de olabilir. Bu tip münferit olayları, bu bireysel meseleleri, sanki topyekun Türkiye'nin her tarafında bunlar varmış gibi değerlendirip, 'insanlar değerlendirme yapsınlar' isteniyor. Doğrusunu isterseniz zamanlama itibariyle de çok anlamlı buluyorum."


Hüseyin Çelik, 'Provokasyon olarak nitelendirebilir miyiz?' sorusunu ise, "Olabilir. Yani ben götürenin kim olduğunu, niyetini bilmiyorum. Ama tekrar söylüyorum, tam bu meseleler konuşulurken, böyle bir meselenin gündeme getirilmesi, hele hele muhalefetle bazı çevreler 'şimdi yüksek öğretimde de bu halledilir ve ilkokulda da, lisede de, şurada da, burada da bir daha olacak mı, olmayacak mı?' sorularının sorulduğu bir dönemde, yani onlara bir manada lojistik destek verebilecek böyle bir girişimin zamanlamasını ben anlamlı buluyorum." şeklinde cevapladı.
 
cihan



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,374 µs