En Sıcak Konular

CHP, başörtüsü çözümünde yok

20 Ekim 2010 12:12 tsi
CHP, başörtüsü çözümünde yok   
CHP grup Başkanvekili Kemal Anadol açıklama yaptı...

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, başörtüsü sorunu için kurulacak komisyonda yer almayacaklarını söyledi.

Anadol, AK Parti heyetinin yaptığı ziyaret ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti'nin kendilerine, bu sorunun komisyon tarafından çözülmesini talep ettiklerini söyledi.

Anadol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında TESK kongresi öncesi geçen görüşmeyi hatırlatırken, "Başbakan Erdoğan, 'Hadi beraber çözelim' dediğinde, Kılıçdaroğlu'nun verdiği cevap şu idi: Ben sadece türbandan bahsetmedim, dokunulmazlıklardan, YÖK'ün kaldırılmasından, seçim barajından da bahsettim. Niye içinden bir tanesini çekip çözümleyelim diyorsunuz? Elbette türban konusu çözülmelidir. Ama ülkenin demokratik yaşamı açısından büyük arızalar gösteren, sizin de karşı olduğunuz YÖK duruyor. Türban sorunu da bunun bir parçası. YÖK'ü ele almadan bunu nasıl ele alırız. Bir tanesini çıkararak çözüm aramak, o sorunu çözmek değil çözmemektir" görüşünü belirtti.


"CHP KOMİSYONDA YER ALMAYACAK"

Anadol, görüşmeye ilişkin ise şunları anlattı: "Bugün üst kurul başkanvekili olarak yaptığımız bir tespit daha var. Bir daha ortaya çıktı. Herkes Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gizli gündemi var diyor. Test ettik bunu bugün. Dedik ki 'tamam üniversitedeki türban meselesi çözülsün. Bize şunu söyleyin. Bitecek mi? Türban orta öğretime gelecek mi? Devlet dairelerine, kamu alanlarına, hatta ilköğretime gelecek mi, gelmeyecek mi?' Hayır diyemediler. Belli olmaz. Olmayacak, asla gibi hiçbir kesin ifade söyleyemediler. Aksine kaçak güreşerek gizli gündemlerini ifade etmiş oldular. Biz bu sorunun üniversitelerde öğretim özgürlüğü açısından çözümlenmesine karşı değiliz. Ama ilköğretime, orta öğretime, kamusal alana, hizmet verenlere, mahkemelere, hastanelere girmelerine karşıyız. Türkiye'yi karartma operasyonuna ortak olmayız. İzin vermeyiz, karşı çıkarız. Bu karartma operasyonunun bir başlangıcı olarak bu konunun ele alındığını tespit etmiş oluyoruz. Kendilerine verdiğimiz cevap da bundan ibarettir." Anadol, başörtüsü sorunu için kurulacak komisyona destek vermeyeceklerini de açıkladı.

cihan



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,146 µs