En Sıcak Konular

İngiliz ordusunun beli kırıldı

20 Ekim 2010 11:48 tsi
İngiliz ordusunun beli kırıldı İngiliz hükümetin açıkladığı stratejik savunma değerlendirmesine göre, İngiliz ordusunun Irak ve Afganistan’nda bugüne kadar gerçekleştirdiği büyük çaplı operasyonları düzenlemesi artık mümkün olmayacak.

Dahası, İngiliz ordusu 28 yıl önce yaşanan Falkland Adaları savaşında yaptığı askeri konuşlandırmanın bir benzerini yapma kabiliyetini en az 10 yıl kaybedecek.

Yeni savunma planlamaları kapsamında, İngiliz ordusunun Afganistan’da 10 bin asker içeren büyük operasyonlardaki asker sayısı artık en fazla 6 bin 500 olacak. Buna alternatif olarak, belli bir zaman aralığı için 30 bin askerin katılacağı tek bir harekat düzenlenebilecek. Askeri bütçede önümüzdeki dört yıl içinde yapılacak yüzde 8’lik (36 milyar sterlin) kesinti kapsamında, Savunma Bakanlığı 25 bin sivil personel, silahlı kuvvetler ise 17 bin askeri personeli işten çıkarak.
Kesintilerden savunma sanayisi de önemli ölçüde etkilendi. İnşa edilen iki uçak gemisi tamamlanacak ancak 2020’ye kadar tek bir uçak bile bulundurmayacak. Bunun nedeni ise, elden çıkartılacak olan savaş jetlerinin ABD ile yürütülen ortak savaş jeti programıyla en az 10 yıl boyunca değiştirilemeyecek olması.

Nükleer cephaneliğinde yüzde 25’lik bir azaltmaya gidecek olan İngiltere, hazır nükleer savaş başlığı sayısını 160’dan 120’ye çekecek. Dört adet Trident nükleer denizaltısı ise 2015 yılında yenilecek ve her denizaltıdaki nükleer başlık sayısı 48’de 40’a indirilecek.



Bu haber 1,138 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,815 µs