En Sıcak Konular

'Kral' tam yetki istedi

20 Ekim 2010 09:27 tsi
Süper Lig'deki 4-2'lik Ankaragücü yenilgisi, Galatasaray'da taşları yerinden oynattı.

Teknik Direktör Frank Rijkaard'ın görevine son vermeye hazırlanan yönetim, ilk planda Hakan Şükür'e sportif direktörlük görevini önerdi. Teklife sıcak bakan Sarı-Kırmızılı takımın efsane golcüsü, bu haberi doğruladı; ancak ilerleyen saatlerde Adnan Sezgin krizi yaşandı. Başkan Adnan Polat'ın, Futbol AŞ Genel Müdürü Sezgin'i de ekibine almasını istediği Hakan Şükür, bu talebi reddedince yeniden başa dönüldü. İsmi Cim Bom'la anılan Hikmet Karaman ise Manisaspor'la sözleşmesini uzattı.

Üst üste uğranılan başarısız sonuçların ardından radikal kararlar için düğmeye basan Galatasaray'da işler karıştı. Başkan Adnan Polat'ın sportif direktörlük görevini teklif ettiği Hakan Şükür olayı doğruladı; ancak Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin'le beraber çalışması yönündeki öneriye 'Kral'dan onay çıkmadı.

Son dönemdeki çöküşten sadece Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard ile futbolcuların sorumlu tutulamayacağını belirten bazı yöneticilerin, "Yapılan transferler ortada. Sezgin'in de kötü gidişatta payı büyük." ifadesini kullandıkları öğrenildi. Tartışmaların ardından Adnan Sezgin'in kulüple olan ilişkisinin sona ereceği ve Başkan Polat'ın cebinden para vererek Adnan Sezgin'i danışmanı yapacağı iddia edildi. Başkan Polat'ın ilk planda Hakan Şükür'le sportif direktörlük için temasa geçtiği; ama Sezgin'den vazgeçmemesi üzerine görüşmelerin tıkandığı vurgulandı. Aslan'ın 2007-08 sezonunda şampiyon olmasının ardından Polat, Şükür'ün yaşını gerekçe göstererek 'Kral'la sözleşme yenilememişti. Şükür, jübile ve altyapı koordinatörlüğü talebini reddetmişti.

Başkan Adnan Polat, önce Alman teknik adam Michael Skibbe, ardından da Hollandalı çalıştırıcı Frank Rijkaard ile bir türlü istikrarı yakalayamayınca yeniden Hakan Şükür'e sarıldı. Son olarak Ali Sami Yen'de Ankaragücü karşısında uğranılan 4-2'lik ağır yenilginin ardından Başkan Polat ve kurmayları, acil eylem planı belirledi. İlk olarak, Teknik Direktör Frank Rijkaard ve ekibinin hemen gönderilmesi gündeme geldi. Muhalif kanat ise transferde başarılı olamayan Adnan Sezgin'in de tüm yetkilerinin alınmasını istedi.

Futbolun tek sorumlusu olan bu göreve oylamayla Hakan Şükür ismi uygun görüldü. Toplantının hemen ardından İkinci Başkan Mehmet Helvacı, Hakan Şükür'le bir araya geldi. Görüşmeye daha sonra Başkan Polat da katıldı. Şükür'ün kararsız olduğunu gören Başkan Polat'ın efsane oyuncuya, "Bursaspor'dan futbolcu olarak Galatasaray'a seni ben transfer ettim. Ne kadar iyi bir Galatasaraylı olduğunu çok iyi biliyorum. Televizyon ekranlarından yaptığın yorumları bir kenara bırak ve işin başına geç." dediği bildirildi. Şükür'le yaptığı konuşmada yönetim olarak arkasında olacaklarını vurgulayan Başkan Polat'ın şöyle devam ettiği ifade edildi: "Takımın başına istediğin teknik adamı getir. Hangi oyuncuları istiyorsan transfer et. Ligin ikinci yarısında Türk Telekom Arena'ya taşınacağız. Futbolculuğun döneminde yaşadığın başarıları bu kez sportif direktör olarak da yaşa." Başkan Adnan Polat'ın sözlerinden etkilenen Hakan Şükür'ün süre istediği belirtildi. Ailesi ve yakınlarıyla görüşen Şükür'ün sportif direktörlük önerisine sıcak baktığı kaydedildi.

Her şey olumlu ilerlerken bu kez Adnan Sezgin krizi patlak verdi. Polat'tan tek ve tam yetki isteyen Hakan Şükür, "Sezgin'i de ekibine al." sözleri üzerine geri adım attı. Bu gelişme üzerine yeniden başa dönüldü. Fakat Cim Bom'da her şartta hedefleri gerçekleştiremeyen Frank Rijkaard'ın işine son verilecek. Hakan Şükür'ün ilk üzerinde durduğu Galatasaray'ın unutulmayan Rumen yıldızı Gheorghe Hagi'nin de teknik patronluk için adı geçiyor. Ama yönetimin bu konuda düne kadar girişimde bulunmadığı aktarıldı. Galatasaray'ın eski ikinci başkanlarından Turgay Kıran ise Hagi'nin Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığını söyledi. Kıran, "Hagi, taraftarın unutamadığı bir isim. Galatasaray'da görev yapmak istiyor. Bu kadronun lig ve Avrupa'da yeterli olduğu fikrine sahip." dedi. Manisaspor Kulübü de ismi Galatasaray'la anılan Teknik Direktör Hikmet Karaman'ı takımda tutmayı başardı. Deneyimli hocanın sözleşmesi iki yıl daha uzatıldı.

G.Saray'da yeni rota Ersun Yanal

Galatasaray'da koltuğu iyiden iyiye sallanan Frank Rijkaard'ın yerine birçok adayın ismi geçmeye başladı. Öncelikli olarak sportif direktörlük koltuğuna Hakan Şükür'ü getirmek isteyen Sarı-Kırmızılı yönetimin, efsane futbolcunun "Adnan Sezgin'le çalışmak istemiyorum." sözleri üzerine ikinci planını uygulamaya hazırlandığı öğrenildi. Cim Bom'la ismi anılan Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın kulübüyle olan sözleşmesini uzatması üzerine rotanın Ersun Yanal'a çevrildiği öğrenildi. Gençlerbirliği'nin başındayken sivrilen Yanal, A Milli Takım'ın patronu olmuştu. Manisa ve Trabzon'da çalışan başarılı hoca, şu anda Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü görevini yürütüyor. İspanyol gazetesi El Mundo Deportivo'ya konuşan Rijkaard'ın yardımcısı Neeskens ise, "İstifa etmeyi düşünmüyoruz. Yönetim bizim ayrılmamız konusunda bir karar alırsa buna saygı duyarız." dedi. İspanyol basını, Rijkaard ve yardımcılarının Galatasaray'dan ayrılması halinde 5,5 milyon Euro alacağını gündemde getirdi.

zaman

 



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,891 µs