sert tepki | " /> sert tepki | "/>

En Sıcak Konular

Babacan'dan skandala sert tepki

20 Ekim 2010 08:03 tsi
Babacan'dan skandala sert tepki 
Devlet Bakanı Ali Babacan, Türk Bayrağı skandalına tepki gösterdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, resmi ziyaret için geldiği Amerika'da, Hristiyan Eylem Ağı (Christian Action Network - CAN) tarafından Türk Bayrağı'nın 11 Eylül saldırısındaki İkiz Kuleler yıkıntıları üzerinde gösterilmesine tepki gösterdi. Babacan; "Bu aralar malesef Türkiyekarşıtı, Türkiye'yi olduğundan farklı göstermeye çalışan, Türkiye'nin uyguladığı politikaları aslında daha farklı amaçlara hizmet ediyormuş gibi göstermeye çalışan kasıtlı bir çaba maalesef görüyoruz. Böyle bir dezenformasyon süreci var." dedi.

Babacan ve Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ndeAmerikatemasları hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan da hazır bulundu.

Babacan, toplantıda bir soru üzerine Türk Bayrağı'nı saldırılarda yıkılan İkiz Kuleler üzerine gösterilen belgesel ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Babacan, "Özellikle son aylarda yoğun bir şekilde dezenformasyon yapıldığını Türk - Amerikan ilişkilerini ilgilendiren konularda malesef görüyoruz, bunu takip ediyoruz. Tabii kritik konular var. Bizim dış politika gündemimizde önemli konular var ve bu konular ABD'nin dış politika gündemi ile önemli ölçüde örtüşüyor. Ama bütün konularda da yüzde yüz uyum sağlayacağız, yüzde yüz paralel hareket edeceğiz diye birşey de yok. Türkiye'nin kendi çizgisi, kendi coğrafyası, kendi bakış açısı var pek çok konuya..." dedi.

Türkiye'nin ABD ile müttefik ve dost bir ülke olduğunu söyleyen Babacan, "Ancak herhangi bir ilişkide itilaf yoksa bir tarafın diğer tarafa baskısı, sindirmesi söz konusu demektir. Dolayısıyla ortada sağlıksız bir ilişki var demektir. Ama önemli olan neyse bu itilaflı konuları açıkça, dostça konuşabilmektir, çözüm üretebilmektir" diye konuştu.

Bu noktada Türkiye ve Amerika'daki Türkler tarafından enformasyon konusuna çok dikkat edilmesi ve Türkiye'yi doğru anlatmak gerektiğine dikkat çeken Babacan, bugün Türkiye'nin Irak'a, Afganistan'a katkısının çok önemli olduğunu belirtti. Babacan, "Bizim dış politika çizgimizde istikrar, barış adına yaptığımız pek çok şeyler de ABD'nin dış politika ve çıkarlarına pek de aykırı olmayan şeylerdir" ifadesini kullandı.

"KASIT VAR"

Babacan, "Bu aralar maalesef Türkiye karşıtı, Türkiye'yi olduğundan farklı göstermeye çalışan, Türkiye'nin uyguladığı politikaları aslında daha farklı amaçlara hizmet ediyormuş gibi göstermeye çalışan kasıtlı bir çaba maalesef görüyoruz. Böyle bir dezenformasyon süreci var" dedi.

Babacan, "Mavi Marmara olayı olsun,İranoylaması olsun, bütün bunların sonucunda maalesef böyle bir kasıt var. Ben bütün bu gibi çalışmaların çok masum olduğunu düşünmüyorum. Bizim de üzerimize düşen Türkiye'yi anlatmak ve Türkiye'nin doğru bir şekilde algılanmasını sağlamak. Çok çalışacağız, çok uğraşacağız" diye konuştu. 

cihan



Bu haber 815 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,084 µs