En Sıcak Konular

Türk bayrağını kaldırmadı, yeni bayraklar yerleştirdi

19 Ekim 2010 22:53 tsi
"Christian Action Network-Hristiyan Eylem Ağı" adlı kuruluş, ABD'deki Türkler'in yoğun tepkisi üzerine, New York'ta 11 Eylül terör saldırılarında yıkılan İkiz Kulelerin bulunduğu "sıfır noktasına" iki blok ötede yapılması planlanan İslami Kültür Me

Ancak kuruluş, belgesel tanıtım kapağında kullanılan Türk bayrağını kaldırmak yerine, Suudi Arabistan, Pakistan, İran, Sudan ve Suriye'nin de bayraklarını kapağa yerleştirdi.

"Hristiyan Eylem Ağı" adlı kuruluş, internet sayfasında yaptığı açıklamada, 28 Ekimde New York'ta galasını düzenlemeyi planladığı, "Sacrificed Survivors-The Untold Story of the Ground Zero Mega-Mosque" adlı 45 dakikalık belgeselin kapağında ve posterlerinde Türk bayrağının kullanılması üzerine binlerce protesto mektubu aldıklarını ve bu durumun belgeselin galasında protesto gösterileri yapılabileceği anlamına geldiğini belirtti.

Belgeselin tanıtım kapağında Türk bayrağı kullanılması nedeniyle insanların duygularının incinmesinden üzüntü duyduklarını ve Türkiye'yi hedef seçmeyi amaçlamadıklarını ifade eden Hristiyan Eylem Ağı, "Bu yüzden kapağa Suudi Arabistan, Pakistan, İran, Sudan ve Suriye'nin de bayraklarını ekleyecek şekilde değiştireceğiz" dedi. Bu ülkelerin bayraklarını da kapağa ekleme kararının, belgesel filmin temalarından biri olan "radikal İslamın ABD de dahil dünyaya şeriat hukuku yaymayı istemesi" kapsamında alındığını belirten Hristiyan kuruluş, bu ülkelerin dünyada radikal İslamın yayılmasını desteklediklerini ileri sürdü. Kuruluş, "Türkiye'nin laik kimliğiyle eskiden ABD'nin sağlam bir müttefiği olduğunu, ancak şimdi ters yönde olduğunu" da iddia etti.

Türk bayrağında bulunan hilal ve yıldızın Müslümanlığı temsil etmesinden dolayı Türkiye'nin bayrağını seçtiklerini bildiren Hristiyan Eylem Ağı, "Türkiye'nin Müslüman kimliğine vurgu yapmak istediklerini, Türk halkını olumsuz bir şekilde tanımlama niyetlerinin olmadığını, yapılan anketlerde Türkler'in büyük çoğunluğunun Osama Bin Ladin, Hamas ve Hizbullah'a karşı olduklarının görüldüğünü" kaydetti.

New York'ta içinde caminin yanı sıra toplantı merkezlerinin de bulunduğu İslami Kültür Merkezinin yapımına karşı çıkan Amerikalı kuruluşun "PRB Films" ile birlikte çektiği belgesel tanıtım kapağında, Dünya Ticaret Merkezi enkazında Türk bayrağını kullanması üzerine harekete geçen ABD'deki Türkler, "www.christianaction.org" web adresine dün protesto mektupları yollayarak Türk bayrağına büyük saygısızlık yapıldığını belirtip, bayrağın kapaktan kaldırılmasını talep etmişlerdi.



Bu haber 1,024 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,872 µs