En Sıcak Konular

Kartal'dan süper başlangıç

19 Ekim 2010 21:58 tsi
Beko Basketbol Ligi'nde 1. haftanın son mücadelesinde Beşiktaş Cola Turka, 82-94 Türk Telekom'u mağlup etmeyi başardı.

Atatürk Spor Salonu'da oynanan sezonun ilk maçında Beşiktaş Cola Turka, ev sahibi Türk Telekom'u 82-94'lük skorla mağlup etti.

Karşılaşma Sani Becirovic ve Michal Ignerski'nin karşılıklı sayıları ile başlarken, ilk dakikalarda Türk Telekom, oyuna hakim taraf olarak gözüktü. Beşiktaş Cola Turka rakibinin sert savunması karşısında isabet bulmakta zorlanırken, ilk 3 dakika 8-3'lük Türk Telekom üstünlüğü ile geçildi. Rasim Başak'ın üç sayılık basketi ve Gregory Stiemsma 'nın serbest atış çizgisinden ürettiği sayılar ile aradaki farkı açan ev sahibi ekibe cevap Cevher Özer'den geldi. Mola sonrası toparlanmış gözüken Siyah-Beyazlılar, hızlı hücumlardan ve dış şutlardan bulduğu sayılarla 13-2 bir seri yakalayarak 8. dakikada maçta ilk kez öne geçtiler (17-20). Rakibinin hücumda yaptığı hataları iyi değerlendiren İstanbul temsilcisi, Mire Chatman'nın da skora katkı vermesiyle ilk periyodu 21-26 önde tamamlamasını bildi.

İkinci çeyrek Beşiktaş Cola Turkalı oyuncu A.J. Ogilvy'nin smacıyla başlarken Türk Telekom, Gregory Stiemsma ve Ray Wesson 'nın pota altından bulduğu basketlerle karşılık verdi. İki takım da karşılıklı hücumlardan boş döndüğü bu bölümde Siyah-Beyazlılar, alan savunmasına karşı hücum etmekte zorlandılar. Bekir Yarangüme'nin üç sayılık basketi ile suskunluğunu bozan Beşiktaş Cola Turka, 14. dakikada skoru 25-34'e getirdi. Rasim Başak, Yunus Çankaya ikilisinin üçlükleri ile oyuna tutunan Türk Telekom, Ray Wesson'nın boyalı alandan kaydettiği basketle 8-0'lık bir seri yakaladı ve farkı 16. dakikada 1 sayıya indirdi (33-34). Burak Bıyıktay'ın molası sonrası toparlanan Beşiktaş Cola Turka, özellikle Fedor Likholitov 'un başarılı performansı ile 13-1'lik seri ile rakibine hemen cevap verdi ve devreye 34-47'lik üstünlükle girdi.

Türk Telekom, üçüncü çeyreğe Joseph Gaffney'nin kaydettiği sayılarla başlarken, ilk üç dakikalık bölümde iki takım da skor üretmekte zorlandı. Siyah-Beyazlılar, Likholitov ve Chatman ile suskunluğunu bozarken Türk Telekom da Gaffney ve Yunus Çankaya'nın basketleri karşılık verdi. Maçın 24. dakikasında skoru 45-54'e getiren Ankara temsilcisi, savunmada Mustafa Abi ve Mire Chatman'ı durdurmakta zorlandı. Rakibin beş faul hakkını erken doldurmasıyla bu dakikalarda serbest atış çizgisinden sayılar bulan Türk Telekom, farkı tekrar tek haneli sayılara indirerek 27. dakikada durumu 51-58'e getirdi. Siyah-Beyazlılar, Cevher Özer ve Chatman ikilisinin sayıları ile farkın erimesine izin vermedi. Çeyreğin son saniyelerinde Türk Telekom, Yunus Çankaya'nın başarılı turnikesi ile skor üretirken, final periyoduna 56-66'lık Beşiktaş Cola Turka üstünlüğü ile girildi.

Son çeyreğe iyi başlayan Siyah-Beyazlılar, Cevher Özer ve Likholitov'un sayıları ile 8-0'lık bir seri yakaladı. Rasim Başak'ın art arda bulduğu iki üç sayılık basketle rakibinin serisini sonlandıran Türk Telekom 33. dakikada skoru 52-76'ya getirdi. Rakibinin farkı eritme çabalarını Cevher Özer'in bulduğu sayılarla engel olan Beşiktaş Cola Turka, maçın bitimine 5 dakika kala 11 sayılık üstünlüğünü korumasını bildi (67-78). Ev sahibi ekip, mola sonrası Sloven oyuncusu Sani Becirovic'in sayıları ile etkili olurken, Siyah-Beyazlılar serbest atış çizgisindeki başarılı performansını sürdürdü. Son üç dakikasına 75-90'luk üstünlükle giren Beşiktaş Cola Turka, kalan sürede de rakibinin farkı kapamasına izin vermedi ve mücadeleden 82-94'lük galibiyetle ayrıldı.

SALON: Ankara Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman - Ahmet Ersan Ergüler - Ali Şakacı

TÜRK TELEKOM (82): Ray Wesson 15 (5 ribaund- 1 asist), Sani Becirovic 14 (6 ribaund- 4 asist), Rasim Başak 20 (6 ribaund), Mehmet Yağmur 2 (3 ribaund- 2 asist), Fatih Solak , Adem Ören (1 asist), Orhan Hacıyeva (1 ribaund- 1 asist), Yunus Çankaya 12 (3 ribaund- 4 asist), Joseph Gaffney 9 (5 ribaund), Uğur Öğüt 2, Gregory Stiemsma 8 (7 ribaund- 2 asist)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (94): Fedor Likholitov 13 (6 ribaund), Bekir Yarangüme 5 (7 ribaund- 2 asist), Mustafa Abi 4 (3 ribaund- 2 asist), Cüneyt Erden, Serhat Çetin 2 ( 1 asist), Michal Ignerski 17 (8 ribaund- 1 asist), Mire Chatman 28 (4 ribaund- 6 asist), Cevher Özer 17 (7 ribaund- 4 asist), Andrew Ogilvy 8 (4 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 21-26

2.PERİYOT: 13-21

3.PERİYOT: 22-19

4.PERİYOT: 26-28



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,561 µs