En Sıcak Konular

Rus anketi: Haftada 4 bin Rus Türkiye’ye

0 0 0000 00:00 tsi
Rus anketi: Haftada 4 bin Rus Türkiye’ye Ruslara tatil dendiğinde akıllarına ilk olarak Türkiye geldiği artık su götürmez bir gerçek. Türkiye, Rusya’daki dış turizm pastasının en önemli dilimini eline geçirmiş durumda. Bu doğrultuda, yapılan yatırımlar da giderek artıyor. Türkiye, Rusların

9 Şubatta Banko Enformasyon Ajansı tarafından tur operatörleri arasında Mayıs ayı satışların yönelik olarak gerçekleştirilen anket ilginç sonuçlar doğurdu.
Rusya’nın Saint Petersburg, Yekaterinburg, Rostov-na-Donu şehirlerinde faaliyet gösteren tur operatörleri ile yapılan ve turizmde eğilimlerin ne yönde olduğunu ortaya koyan anket, Türkiye'nin pazardaki ağırlığını bir kez daha ortaya koydu.

Adı geçen üç kentteki tur operatörleri, Türkiye'nin her yerde ve herkesin dilinde olduğunu belirtiyorlar. Bu sene tur operatörleriyle yapılan anketlerde elde edilen sonuçlar, geçen sene yapılan anket sonuçları ile karşılaştırıldığında, Türkiye'ye gösterilen eğilimin arttığı ortaya çıkıyor.

Rostov’daki operatörler, Türkiye destinasyonundaki satışların bu sene geçen seneye göre iki katı üzerinde gerçekleştiğini belirtiyorlar. Yekaterinburg’da ise aynı konuda üçte bir oranında artış var. Yekaterinburg’da bulunan “Oranj Tur” şirketinin direktörü Svetlana Stolyarova, şu an haftalık hacmin 4 bin kişi, hedeflerinin ve beklentilerinin ise haftada 6 bin kişiye ulaşmak olduğunu kaydediyor.

Mayıs ayının başında yapılan ve önceden 10 gün süren bayramlar için biraz karamsar olan tur operatörleri, hükümetin bu sene bayram tatilini kısa tutacağını ve bu nedenle belirtilen periyotta istenilen yoğunluğa ulaşılamayacağını söylediler.
Ankete katılan uzmanlar, mayıs ayı için Türkiye'ye yapılacak satışları, hava koşullarının da çok etkilediğini dile getirdiler. Son iki senedir mayıs başında Türkiye'nin hava koşulları nedeniyle Rus turistlere çok fazla cazip gelmediğini söyleyen Riveri Tur (Saint Petersburg) direktörü Vadim Lejnin, bu nedenle Rusların büyük bölümünün Türkiye sahillerine mayıs ayı sonundan itibaren akın etmeye başladıklarını ifade etti.

Mayıs ayının sonlarında Rus turistlerin taleplerinin önemli derecede artığını belirten operatörler, MITT 2007 Turizm Fuarı'nda elde ettikleri izlenimlere dayanarak, Türkiye'nin bu sene gerçek bir patlama gerçekleştirebileceğini dile getirdiler.
rusya.ru



Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,293 µs