En Sıcak Konular

Demirtaş grupta konuşuyor

19 Ekim 2010 13:08 tsi
BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş mecliste vekillere sesleniyor. Demirtaş, 'Başbakan Erdoğan'ın BDP'ye silah zoruyla oy verildiğini söylüyor, Başbakan'ın bizim tabanımızda bir meşruluğu yok' dedi.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş mecliste vekillere sesleniyor.

Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Dünyada 300 bin çocuk açlıktan yoksulluktan hayatını kaybediyor. Cinsiyeti ve yaşamı nedeniyle ötekileştirilmiş cinsiyetler de bile açlıktan ölümler yaşanıyor.

Türkiye'de gerçek durumu ise TÜİK'in verileri ne yazıkki örttüğünü göstermektedir.

Hükümetin yıllık bütçesine baktığımızda tarıma ayrılan pay ile savunmaya ayrılan pay arasındaki fark göstermektedir ki hala silaha ve savaşa en çok para ayrılıyor. 2011'de hükümetin sağlığa ayrılan pay savunmaya ayrılan pay ile aynı.

Tekirdağ F tipi cezaevinde yaşananlarla ilgili olarak Adalet Bakanlığı'nı göreve çağırmıştık. Ancak, bakanlık herhangi bir müfettiş göndermediğini öğrendik. Adalet Bakanı'na sesleniyorum. Buraya müfettiş göndermeli ve araştırmalar yapılmalıdır. Bunu takip etmeye devam edeceğiz.

Türkiye'nin yeni anayasa talepleriyle ilgili olarak bazı STK'larla biraraya geldik. Nasıl bir anayasa yapılabilir diye sorduk. Önümüzdeki hafta TÜSİAD'la görüşeceğiz.

Başbakan, yeni anayasayı tartışma işini seçim sonrasına bırakılması taraftarı, CHP ise hemen hazırlansın istiyor. Ancak bunların ikisi de antidemokratik unsurlardır.

Yeni anayasa çalışmaları Kürt Sorununun çözümü konusunda önemli bir yere sahip olacaktır. Bu çalışmaları iki partinin seçim hesaplarına kurban etmeyeceğiz.

Siyasette bir barış dilinin oluşturulması gerekmektedir. Bunu Cumhurbaşkanı da dillendirmişti.

Bilmiyorum Başbakan beyin ameliyatı mı geçirdi, yoksa biz başka ülkede mi yaşıyoruz ya da Kızılcahamam'da konuşan Başbakan değil miydi? Bu kadar hassas bir dönemde Başbakan siyaseti tahrik etmekj peşinde. Başbakan diyor ki samimiyetleri varsa silahlarını bıraksınlar diyor. Bunu PKK'ye diyorsa bu silahı bırak gel seçime gir demektir. Bu tartışılabilir. PKK'nın legalleşmesi demektir. Ancak bu çağrıyı BDP'ye yapıyorsa Allah akıl fikir versin. Bu açıkça bir partiye saldırın demektir. Anayasa Mahkemesi'ne bu partiyi gidin kapatın demektir. Elinizde belge varsa buyrun mahkemeye gidin ancak böyle birşey yoksa siz bu partiye iftira atmışsınız demektir.

Bu açıklamalardan sonra sizin Başbakanlığınız bizim tabanımız açısından kalmamıştır.

Başbakan'ın bu sözleri bir balkon konuşmasında söylediğidir. Kızılcahamam'da söylemedi. Ne değişti, şimdi BDP'ye oy veren korkuyla silah zoruyla oy verdi. Bunu sözyleyen Kızılcahamam'daki Başbakan'dı. Bu sözler siyaset etiğine sığmayan sözlerdir.

 


Haber7

 



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,561 µs