En Sıcak Konular

Yeni HSYK ile ilgili ilginç detaylar

19 Ekim 2010 08:47 tsi
Yeni HSYK ile ilgili ilginç detaylar Adalet Bakanlığı’nın desteklediği iddia edilen listeden seçimi kazanan yeni Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleriyle ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

HSYK adli yargı seçimlerinde 6401 ile en yüksek oyu alan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Okur’un hukuk öğreniminin yanı sıra Harp Akademileri Komutanlığı Milli Güvenlik Akademisi diplomasına sahip olduğu ve Genelkurmay Başkanlığı’nda altı ay süreyle kurs gördüğü anlaşıldı. YSK’nın internet sitesindeki CV’sine göre Okur 4 Ekim 2004-18 Şubat 2005 tarihleri arasında Milli Güvenlik Akademisi 57. Dönem öğrenimini başarıyla tamamladı ve Harp Akademileri Komutanlığı’ndan diploma aldı. 2008’den bu yana müsteşar yardımcısı olan Okur, 2007-2008 yılları arasında Personel Genel Müdürlüğü, 2004-2007 yılları arasında Personel Genel Müdür Yardımcılığı, 2002-2004 yılları arasında Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, 1996-2002 yılları arasında Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği görevlerinde bulundu. Bakanlığın internet sayfasındaki iş bölümüne göre Okur, hâkim ve savcı kararname taslaklarını HSYK’ya sunmak üzere hazırlayan Personel Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı’ndan ve Yargı Reformunun Takip ve Koordinesi’nden sorumluydu.

İdari yargı hâkimi ilk genel müdür

Okur’a bağlı genel müdürlerden, hâkim ve savcıların tüm özlük işlerinin yürütüldüğü birim olan Personel Genel Müdürlüğü’nün başındaki Birol Erdem ise 852 oya alarak, idari yargıdan HSYK asıl üyesi seçildi. Erdem, Edirne İdare Mahkemesi üyeliği, Ankara İdare Mahkemesi Üyeliği, Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde de bulundu. Personel Genel Müdürlüğü’nü yürüten ilk idari yargı hâkimi olarak görev yaptı.

Engin Çeber’in yakınlarını uyardı

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nesibe Özer, Engin Çeber davasının mahkeme başkanı. Özer’e duruşma sırasında, sanık avukatlarının ifadelerine ilişkin Engin Çeber’in yakınları, “İşkenceye methiye düzülmesine izin veremezsiniz” diyerek tepki göstermişti. Özer de “Savunmayı dinlemek zorundayım, sıranızı bekleyin” diye cevap vererek, Çeber’in yakınlarına mahkemeden çıkarma uyarısında bulunmuştu.

Deniz Feneri savcısı da girdi

HSYK’ya giren isimlerden Ankara Cumhuriyet Savcısı Harun Kodalak, Deniz Feneri soruşturması savcısı. Soruşturma kapsamında Alman makamlarının isteği doğrultusunda 58 kişinin tanık olarak ifadesine başvurmuştu. Kodalak, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun dinleme iddialarıyla ilgili olarak yaptığı suç duyurusu üzerine takipsizlik kararı vermişti.

Dinlenen hâkim de seçildi

HSYK üyelerinden eski Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı olan Hayrettin Türe’nin adı, mahkemenin kararıyla dinlenen ve iş yerinde ortam dinlemesi yapılan yargı mensupları arasında geçti. Türe, Türk Devletleri Toplulukları’nın 2000 yılında Samsun, 2007’de Azerbaycan Bakü’de düzenlenen toplantılarında hukuk komisyonunda delege olarak görev aldı.

Hürriyet



Bu haber 1,275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    36,810 µs