En Sıcak Konular

Eşini döven işçinin maaşı eşine verilecek

0 0 0000 00:00 tsi
Diyarbakır'ın Bismil ilçe Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine çok eşliliği engelleyen madde de eklendi.

Bismil Belediyesinde düzenlenen törende belediyede çalışan işçilere yüzde 14 oranında zammı öngören 2 yıllık sözleşme, Başkan Şükran Aydın ile Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Vezir Perişan tarafından imzalandı.

Sözleşmeye yeni eklenen maddelerle çok eşlilik, kadına yönelik şiddet ve kız çocuklarının okutulmamasının da önüne geçilmiş olacak.

Belediye Başkanı Şükran Aydın yaptığı konuşmada, belediye yönetimi olarak çalışanları işçi olarak değil, birer arkadaş ve kardeş olarak gördüklerini belirterek, ''Sendika bizden yüzde 13 ücret artışı istemişti. Biz, istenenden bir fazla yani yüzde 14 ücret artışı verdik'' dedi.

Kız çocuklarının okutulmasını teşvik etmeyi, kadınlara yönelik şiddeti ve çok eşliliği engellemek için sözleşmeye yeni maddeler eklediklerini ifade eden Aydın, şöyle dedi:

''Sözleşmeye, kızlarını okutmayan, eşlerine şiddet uygulayan ve daha önce çok eşli yaşayıp da eşleri arasında ayrımcılık yapan işçilerimizin maaşlarını kesip eş ve çocuklarına vermeyi öngören maddeleri ekledik. Ayrıca bu sözleşmeyle çok eşliliği de engelleyeceğiz. Bu maddelerle kadın ve erkek arasındaki eşitsizliği ve ayrımcılığın önüne geçmeyi amaçladık. Bu maddeler bizim için çok önemliydi.''

Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Vezir Perişan ise sendikacılık yaşamında ilk kez zam taleplerinin üstünde bir sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Sözleşmenin sadece ücret artışını ön görmediğini vurgulayan Perişan, şöyle devam etti:

''Sözleşme tarihinden itibaren çok eşli yaşayacak işçilerin sözleşmesi fesh edilecek. Çok eşli olan işçilerin de eşleri arasında ayrım yapmamaları için düzenleme getirildi. Bu sözleşme, bu anlamda Türkiye'de örnektir.''


star



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs