En Sıcak Konular

Dursun Çiçek'ten dikkat çeken talep

18 Ekim 2010 15:46 tsi
'Islak imzalı belge' davası sanığı Albay Dursun Çiçek, yargılandığı davayla ilgili iki dikkat çeken talepte bulundu.

'Islak imzalı belge' davası sanığı Albay Dursun Çiçek, yargılandığı davanın Erzurum'da yürütülen Ergenekon davasıyla birleştirilmesini, birleştirilen davanın da Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülmesini talep etti.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Islak imzalı belge' davasının bugünkü duruşmasında sanık Albay Dursun Çiçek, taleplerine devam etti. Dursun Çiçek'in, Erzurum'dan gönderilen ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in sanıkları arasında yer aldığı dava dosyası ile bu dava dosyasının Ankara'da Yargıtay 11. Ceza Dairesinde görülmesi yönündeki talebi dikkat çekti.

Cihaner hakkındaki Erzurum dava dosyasının birleştirme kararı ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği zaman sanıklar ve avukatları, her iki davanın da ayrı ayrı görülmesi gerektiğini belirterek birleştirme kararına itiraz etmişlerdi. Mahkeme heyeti de oy çokluğu ile her iki dava dosyasının da birleştirilerek yargılamanın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılmasına karar vermişti. Ancak Mahkeme Başkanı Köksal Şengün de sanıklar ve avukatlar gibi davalara ilişkin birleştirme kararına itiraz etmişti. Yargıtay 11. Ceza Dairesi de aynı tarihte kendilerinin yürüttüğü Cihaner'e 'ait görevi suistimal davası' ile birlikte görüleceği gerekçesiyle Cihaner'in Erzurum dosyasını istemişti. Bunun üzerine Erzurum ve Ankara Ağır Ceza Mahkemeleri ile Yargıtay 11. Ceza Dairesi arasındaki uyuşmazlığın giderilmesi yolunda son noktayı Yargıtay Ceza Genel Kurulu koymuş ve Cihaner hakkındaki 'görevi suistimal davası' ile Cihaner'in Erzurum'dan gelen ve 'örgüt üyesi olmak'la suçlandığı dava dosyalarının birleştirilmesine karar vermişti.

Öte yandan Dursun Çiçek, konuşmasında ilginç bir öneride bulundu. Hakim ve savcı adaylarının mesleğe başlamadan 15 gün veya 1 ay süreyle cezaevinde kalması gerektiğini söyleyen Çiçek, "Tutukluluk ne demek anlasınlar. Peynir ekmek gibi tutuklama kararı vermesinler." ifadesini kullandı.

CİHAN

 



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,260 µs