En Sıcak Konular

Haşim Kılıç'tan özgürlük vurgusu

18 Ekim 2010 13:58 tsi
Haşim Kılıç'tan özgürlük vurgusu 
Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç yeni üyelerin ant içme töreninde önemli mesajlar verdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, devlet yönetiminin toplumun isteklerine kayıtsız kalamayacağını belirterek, "Özgürlük ve demokrasinin tadına varmış insanları susturabilmek ancak zorba devletlerin işi olmuştur." dedi.

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Hicabi Dursun ve Celal Mümtaz Akıncı için Anayasa Mahkemesi'nde ant içme töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan YardımcılarıCemil Çiçekve Bülent Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yargı üyeleri ve bürokratlar katıldı.

Yeni üyelerin ant içmelerinin ardındanAnayasa MahkemesiBaşkanıHaşim Kılıçbir konuşma yaptı. Kılıç, konuşmasında tüm toplumlarda demokrasi, özgürlük daha çok hukuk isteklerine yönelik güçlü sesler yükseldiğini ve buna cevap veremeyenlerin yıkılıp gittiğini belirtti. Kılıç, şunları söyledi: "Gelişime karşı çıkan, çağın nabzını tutamayan, statükonun kibirli mensupları artık halkı ikna edememektedir. Anayasaların ve anayasa mahkemesi üyelerinin toplumun istekleri karşısında kayıtsız kalmaları düşünülemez. Bizler vereceğimiz kararlarla bu alanları genişleterek insanca yaşama arzusuna destek vermek zorundayız. Zira özgürlük ve demokrasinin tadına varmış insanları susturabilmek ancak zorba devletlerin işi olmuştur. Devletin asıl görevi yükselen bu sesleri susturmak değil farklı sesleri ahenkli hale getirerek maskeli ve iki yüzlü bir ahlakın oluşmasına engel olmaktır. Irkı, rengi ne olursa olsun, inansın inanmasın, insan onuruna sahip herkesi devlet kucaklamak zorundadır. Hukuk dışı yollarla bu isteklere karşı koyan devletlerin büyük bir itibar kaybından başka bir kazancı olmamıştır. Güçlü devletin kendini koruma anlayışının arkasına gizlenerek, bireylerin hak ve özgürlüklerini yok etme girişimi meşru müdafaa zeminin de oturtulamaz. Zira devlet ile birey arasındaki güç dengesizliğini buna asla izin vermez."
 
cihan



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,560 µs