En Sıcak Konular

AK Parti MYK toplantısında gündem başörtüsü

18 Ekim 2010 13:39 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK)'nda başörtüsü sorununun çözümü için yapılacak çalışmaların ele alınması bekleniyor. Toplantı sonrasında CHP ile yapılacak temasın ne zaman gerçekleşeceği de belirlenecek.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Ayşenur Bahçekapılı ve Nurettin Canikli basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bahçekapılı, başörtüsüyle ilgili muhalefet partileriyle yapacakları görüşmenin ne zaman olacağı yönündeki soruya, "Daha henüz karar vermedik. Bugünkü MYK toplantısından sonra belli olacak. CHP ile görüşmemiz olasılık içinde." cevabını verdi.

"Tek tip askerlik de gündeme gelebilir mi? "yönündeki soruya ise Bahçekapılı, "MYK toplantısına giriyoruz şu anda. Tabi ki güncel olayları değerlendiriyoruz o da söz konusu olabilir. Bedelli askerliği bilemiyorum. Genel olarak konuşacağız herhalde ama bilmiyorum. Gündemimiz siyasi gelişmeleri ve gündemdeki olayları değerlendirmek üst başlığında toplanıyoruz her zaman. Bugün ki başlığımız da öyle. Konuşulabilir de konuşulamaz da." dedi.


"BAŞÖRTÜSÜYLE İLGİLİ GÖRÜŞMEYİ MYK'DA GÖRÜŞECEĞİZ"

Grup Başkan vekillerinden Nurettin Canikli de muhalefetle görüşmenin zamanına ilişkin sorulara, "MYK'da görüşeceğiz. Biraz sonra bütün boyutlarıyla ondan sonra karar vereceğiz. Şu anda bu konuda verilmiş herhangi bir kararımız yok." şeklinde konuştu.

"Taslak çalışma var mı?" yönündeki soruya ise Canikli, "Hayır yok. Bu konuda sayın Kılıcdaroğlu'nun referandum çalışmaları sırasında bazı açıklamaları ve taahhütleri oldu. Başörtü meselesini AK Parti'nin değil kendilerinin çözeceğini ifade etti. Biz de bunun üzerine gidiyoruz. Eğer bir konsensüs sağlanabilirse. Bakın diğer siyasi partiler MHP, BDP bu konuda olumlu görüş beyan ediyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu'nun da referandum çalışmaları sırasında olumlu görüşleri, beyanları var. Eğer dörtlü bir konsensüs sağlanırsa meseleyi çözeceğiz inşallah. Bizim bir çalışmamız bir taslağımız yok." değerlendirmesinde bulundu.

"Grup Başkanvekillerinin toplantısında alınan bir karar var mı?" sorusuna ise Canikli, "Konuyu MYK'da ayrıntılı bir şekilde değerlendirme kararı aldıklarını söyledi. Canikli sözlerini şöyle sürdürdü: "MYK'da bütün boyutları ile konuşalım irdeleyelim ve atacağımız adım konusunda yol haritamızı belirleyelim, bunu MYK'da yapalım diye bir karar verdik ve o kararın gereği olarak da biraz sonra MYK'da ayrıntılı değerlendireceğiz. Hafta içi Meclis gündemine gelebilir mi konu? Şu anda bir şey söylemek çok zor, MYK'dan çıkacak karara bağlı."

"İlk adımı AK Parti atıyor diyebilir miyiz?" sorusuna ise Canikli, "Elbette sayın başbakanımızın verdiği bir talimat var. Bu talimatı yerine getireceğiz kuşkusuz. O talimatı detaylandırmak ve içeriğini tam olarak doldurmak için konuyu MYK'da gündeme getirmeye karar verdik. Adım atacağız elbette." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,957 µs