En Sıcak Konular

Batık tırnak yaşam performansını düşürüyor

18 Ekim 2010 13:27 tsi
Dikkatsizlik, ihmal, yanlış tırnak kesilmesi gibi birçok sebeplerden oluşan ve insan yaşamının kalitesini ve performansını düşüren 'batık tırnak' sorununun toplumda hızla yaygınlaştığına dikkat çeken ayak sağlığı uzmanı Nazlı Ekici, müracaat eden vakala

Ekici, halk arasında 'batık tırnak' olarak tarif edilen tırnak batmasının son dönemlerde hızla yaygınlaştığı ve bu sorunla ilgili problemlerine çözüm arayanların sayısında büyük artış olduğuna dikkat çekti. Ekici, sorunun oluşmasında insanların ihmal, yanlış tercihler ve buna bağlı birçok nedene dayalı olduğunu ifade etti.

Adana, Gaziantep, Mersin ve İskenderun'da faaliyet gösteren Podomania Ayak Sağlığı merkezlerine yapılan müracaatlarla ilgili anket sonuçları dikkate alındığında, batık tırnak sorununun son dönemlerde daha çok artış gösterdiğine dikkat çeken Ekici, "Adana, Gaziantep, Mersin ve İskenderun'daki merkezlerimize yapılan müracaatlarda sıkça rastladığımız sorunların başında batık tırnak problemi gelmektedir. Bu sorunun oluşmasındaki başlıca temel unsurlar; hatalı ve derinden kesilen ayak tırnakları, iyi uymayan dar veya sivri burunlu ayakkabılar, devamlı darbelere maruz kalan tırnaklar. Sporcular, uçak hostesleri ve bütün gün ayakta çalışan kişiler, hanımlarda hamilelik ve doğum sonrası dönemleri, obezite, tırnakların mantar enfeksiyonu ve ayak terlemesinden kaynaklanan batık tırnak sorunlarının oluşmasına neden oluyor." dedi.

İnsanların sağlıklarını koruyabilmek için gerekli önlemleri almadıklarını ifade eden Ekici, özellikle dar ve sivri burunlu ayakkabılardan kaçınılması gerektiğini vurguladı. Tırnak çekme vs gibi yöntemlerin yerini hızla daha pratik ve sağlıklı sonuçlar veren ortodonti tel sistemlerinin aldığına dikkat çeken Ekici, sistemin, eğitim almış ve uygulama yetkisi bulunan podiatristler takabileceğini kaydetti.


SİVRİ BURUNLU VE DAR AYAKKABILARDAN UZAK DURUN

Podiatrist Nazlı Ekici, batık tırnak sorununun temel nedenlerinden birisinin, ayakkabı seçimiyle ilgili olduğunu ifade etti. Ekici, ayakkabı modasını takip edeyim derken zindan muamelesi gören ayakların, sivri burunlu dar ayakkabılara sokulmaması gerektiğini ifade etti.

Podiatrist Nazlı Ekici, "Moda veya şık görünüyor diyerek sivri burunlu dar ayakkabılara zorla ayaklarımızı sokmamız ve gün boyu bu zindan içerisinde ayaklarımızı hapsetmemiz elbette sadece batık tırnak sorununu doğurmaz, beraberinde daha birçok sorunu da ortaya çıkarır. Biz ayakkabıyı ayakkabı bizi taşımalı. Seçimlerimizi buna göre yapmalı veya işin uzmanlarından yardım istemeliyiz. Çünkü her ayağa her ayakkabı olmaz." diye konuştu.

cihan



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,627 µs