En Sıcak Konular

Gökhan Demirkol'a üç yıl hapis!

0 0 0000 00:00 tsi
Manken ve oyuncu Gamze Özçelik ile olan ilişkisini cep telefonuyla kaydetmek ve internet yoluyla yaymak iddiasıyla yargılanan Gökhan Demirkol’a 3 yıl, Salih Yıldırım’a da 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Davanın diğer 11 sanığı ise beraat etti

      Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan tutuksuz yargılanan 13 sanık katılmadı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.
      Duruşmada kararını açıklayan hakim, sanık Gökhan Demirkol’u, Gamze Özçelik ile cinsel ilişkisini kaydettiği cep telefonu görüntülerini internet yoluyla yaydığı gerekçesiyle TCK’nın 134/2 maddesi uyarınca, takdir hakkını kullanıp ağırlaştırarak, 3 yıl hapis cezası verdi.
      Hakim, sanık Salih Yıldırım’ı da aynı suçtan dolayı 1 yıl 6 ay hapisle cezalandırdı.
      Haklarında "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçundan dava açılan tutuksuz sanıklar Engin Üngör, Selçuk Köksal, Şeref Akgül, Hüseyin Cihan Pandül, Saruhan Mete, Mert Öztürk, Ercan Durak, Aydın Şimşek, Okan Kalafat, Ersin İhsan Çelik ve Hakan Çelebi’nin beraatlerine karar verildi.
     
     ÖZÇELİK’İN AVUKATI

      Bu arada, Gamze Özçelik’in avukatı Fatih Volkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gökhan Demirkol’a söz konusu görüntülerin kaydedilmesinden değil, yayılmasından ceza verildiğini belirtti.
      "Özel hayatın gizliliğinin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi" suçunu düzenleyen TCK’nın 134/1 maddesinin suçun işlendiği tarihte TCK’da düzenlenmemiş olması nedeniyle Demirkol’a uygulanmadığını ifade eden Volkan, ancak bu maddenin de sanığa uygulanması için kararı temyiz edeceklerini söyledi.
     
     İDDİANAME

      Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Alpsan tarafından hazırlanan iddianamede, Gökhan Demirkol’un, Gamze Özçelik ile olan ilişkisini görüntülediği ve bu görüntülerin 2005 yılı Ağustos ayında dolaşıma verildiği belirtilmişti.
      İddianamede, özel kalması gereken bu görüntülerin, Demirkol ile başlayan zincirde şüpheliler tarafından internet ortamında yayınlanmak suretiyle ifşa edildiği ileri sürülmüş, sanıkların "yayın yoluyla kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek" suçundan 1.5 ile 4.5’ar yıl arasında hapis cezalarına çarptırılmaları istenmişti.

milliyet




Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,589 µs