En Sıcak Konular

Dursun Çiçek'in dosyası mahkemeye ulaşmadı

18 Ekim 2010 12:25 tsi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Islak İmzalı Belge' davasında, dava dosyasının aslının hala Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda bulunduğu ve mahkemeye gönderilmediği belirtildi.

Albay Dursun Çiçek ile firari şüpheli Bedrettin Dalan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davaya 1,5 aylık aranın ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanıklardan Albay Dursun Çiçek, Avukat Serdar Öztürk ve Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ile tutuksuz sanık Ufuk Akkaya duruşmada hazır bulundu. Firari sanık Bedrettin Dalan ile tutuksuz sanıklardan MİT görevlisi Özel Yılmaz ve Bedrettin Dalan'ın özel kalem müdürü olduğu ileri sürülen İlhami Ümit Handan duruşmaya katılmadı.

Bu arada, dava başladığı sırada avukatlık stajı yapan ve duruşmalara sivil kıyafetlerle katılan sanık Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek'in de avukatlık ruhsatını aldığı ve duruşmaya ilk kez avukat cübbesi ile katıldığı görüldü. Daha önceden de ana dava sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü kızı Zeynep Küçük, sanık avukat Kemal Kerinçsiz'in eşi Gönül Kerinçsiz savunuyordu. Birleştirilen Ergenekon davasında ise Adil Serdar Saçan'ı temsilen duruşmaya kardeşi Serkan Saçan katılmıştı.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, dava dosyasının aslının Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda olduğunu, karar verilmiş olmasına rağmen dosyanın halen gönderilmediğini hatırlattı. Bu sırada sanık avukatları ise gerekçeli kararın yazılması için dosyanın bekletildiğini savundu.

Albay Dursun Çiçek'in 'Ergenekon terör örgütü üyesi olmak'la suçlandığı dava dosyası, Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiş ve Islak İmzalı Dava dosyası ile birleştirilmesine karar verilmişti. Bu aşamada dosyanın hangi mahkemede kalacağı konusunda nihai kararı Yargıtay Ceza Genel Kurulu vermişti. Ceza Genel Kurulu, Dursun Çiçek'in Ergenekon terör örgütü üyesi olmakla suçlandığı Erzurum davasının, Yargıtay'da devam eden Dursun Çiçek'in görevi ihmal davasıyla birlikte görülmesine karar vermişti. Sanık avukatları, Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından bu konuda yazılacak olan gerekçeli kararın ardından Islak İmzalı Belge dava dosyasının da ait olduğu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderileceği bilgisini verdi. Başkan Şengün, sanıklardan Serdar Öztürk'ün bazı taleplerini içerir yazılı dilekçeler sunduğunu, Dursun Çiçek'in ise tahliye talepli bir dilekçesi bulunduğunu açıkladı.

Köksal Şengün, Dursun Çiçek'e, taleplerini sunması için söz verdi. Cezaevinde spor yaparken kaza geçirdiğini ve doku incinmesi meydana geldiğini belirten, duruşmaya da koltuk değnekleriyle katılan sanık Çiçek, talebini oturarak yapmak konusunda Başkan Şengün'den müsaade aldı. Basında yer alan bir haber üzerine yaklaşık bir yıl süren bir soruşturma yürütüldüğünü söyleyen Çiçek, belgenin altındaki imzanın kendisine ait olmadığını iddia etti. Çiçek tahliyesini talep etti.

cihan



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,452 µs