En Sıcak Konular

WSJ: 'CHP'nin imajı yeniden şekilleniyor'

18 Ekim 2010 12:07 tsi
ABD'nin önemli gazetelerinden Wall Street Journal'da Marc Champion tarafından kaleme alınan ve gazetenin internet sayfasında yer alan haberde, Kılıçdaroğlu'nun partisini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetine karşı ''güvenilir bir alternatif'' y

Kılıçdaroğlu'nun geçen mayıs ayında genel başkan olmasının ardından partisi için yeni bir imaj ve platform yaratmak istediği kaydedilen haberde, CHP liderinin üniversitede baş örtüsü ile ilgili tutum değişikliğine değinildi.

CHP'nin Ankara'daki genel merkezinde gazeteye konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'nin yakında kayıt dışı ekonomiye karşı ''düz oranlı vergi'' önerisini açıklayacağını ve partinin üniversitelerde türbana izin verilmesine karşı uzun süredir devam eden muhalefetinden vazgeçtiğini söyledi.

WASHINGTON, HÜKÜMETİNİN NİTELİĞİNİ YENİ ANLMAYA BAŞLADI

Gazeteye göre Kılıçdaroğlu, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi, ayrıca Türkiye'nin İran'daki rejimden ve Filistinli Hamas hareketinden daha uzak durması çağrısında bulundu. Erdoğan hükümetinin "dini ve demokratik olmayan gizli bir gündeminin" bulunduğunu savunan Kılıçdaroğlu, ''Washington, (hükümetin) gerçek niteliğini yeni anlamaya başladı" diye konuştu.

Haberde, hükümetin ve Erdoğan'ın iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu tür suçlamaları defalarca reddettiği, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de Türkiye'nin dış politika yönelimi hakkında kaygısını dile getirmekle birlikte Türk hükümetinin yakın bir ortak olarak kaldığını söyledikleri belirtildi.

Batıda AK Parti'nin CHP'ye göre serbest ekonomiye, yurttaşlık haklarını iyileştirmeye ve Türkiye'yi AB üyesi yapmaya daha bağlı göründüğünün hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, ''Bu algılamanın farkındayız, ama bu yanlış bir algılama'' dedi. CHP lideri, şimdi partisinin Türkiye'nin AB üyelik sürecine AK Parti'den daha fazla bağlı olduğunu ve Türkiye'de tüm partilerin serbest piyasa ekonomisini desteklediğini söyledi.

CHP'nin kayıt dışı ekonomiye karşı yakında açıklayacağı ''düz oranlı vergi'' önerisiyle ilgili olarak CHP yetkililerinin ayrıntı vermedikleri ifade edilen haberde, Kılıçdaroğlu'nun bu yeni düşük oranlı verginin vergi kaçakçılığını azaltmasını umut ettiği belirtildi.

ALAY KONUSU EDİLİNCE VAZGEÇTİ

Haberde, Kılıçdaroğlu'nun baş örtüsü hakkında partisinin yeni tutumunu açıklarken, ilk olarak üniversite kampüslerinde baş örtüsünün hangi tarzda takılacağına açıklık getirdiği, "AK Parti yandaşları arasında yaygın olan türban tarzını saf dışı ettiği", ancak medya tarafından "alay konusu edilince" ayrımdan vazgeçtiği belirtildi.

Gazeteye göre Kılıçdaroğlu, üniversitelerde "herkesin istediği gibi giyinmekte özgür olması", ancak tüm kamu görevlileri için türban yasağının devam etmesi gerektiğini söyledi.



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,749 µs