En Sıcak Konular

Kulunç deyip geçmeyin!

18 Ekim 2010 12:02 tsi
Halk arasında kulunç olarak da bilinen Miyofasial ağrı, sık rastlanan kas ağrısı sebeplerinden birisi olarak gösteriliyor.

Özellikle omuzların arka tarafında ve sırtta ağrılı, sert kaslara rastlandığını belirten uzmanlar, bu rahatsızlığın fizik tedavi, kinezyo bantlama, ESWT, ağrılı nokta enjeksiyonu, ozon tedavisi, ozon sauna yöntemleriyle tedavi edilebildiğini belirtiyor.

Konya Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzman Dr. Ayşe Nur Tekin, ağrılı ve sert kasın bir tetik noktası bulunduğunu belirtiyor. Bu noktanın ağrısının çok şiddetli olduğunu dile getiren Tekin, bu noktanın üzerine basmakla ağrının boyun fıtığında olduğu gibi kola, bel fıtığında olduğu gibi bacağa yayılabileceğini vurguladı.

Bu rahatsızlığa pek çok sebep zemin hazırlayabileceğini anlatan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzman Dr. Tekin, "Bilgisayar kullanırken, dantel örerken olduğu gibi uzun süre kötü pozisyonda durma ya da uygun olmayan bir yatış şekliyle oluşabilir. Kasları sıkıştıran sıkı kravat veya sıkı çorap lastikleri, ayakkabı bağı kasların kan dolaşımını bozarlar. Bel desteği bulunmayan mobilyalar bel kaslarında zorlama yaparak bel ağrısına yol açabilir." dedi.

Kulunçlardan korunmak için beslenmenin önemli olduğunu dile getiren Tekin, "Vitamin eksikliği olan hastalar başka bir tedavi uygulanmadan sadece bunların takviyesiyle bile iyileşebilirler. Tiroid hormonu az salgılandığında kaslar hassaslaşır, tedavide öncelikle hormon eksikliği giderilir. Uyku bozukluları, vücutta enfeksiyon odağı, psikolojik bozukluk gibi durumlar varsa tespit ve tedavi edilmelidir." diye konuştu.

Günümüzde bu rahatsızlığın çok çeşitli tıbbi yöntemlerle tedavi edilebildiğini bildiren Tekin, şu bilgileri verdi, "Bu hastalara fizik tedavi, kinezyo bantlama, ESWT, ağrılı nokta enjeksiyonu, ozon tedavisi, ozon sauna çok iyi gelmektedir."
 
cihan



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs