En Sıcak Konular

İsrail ezdi ölmeyince tutukladı

18 Ekim 2010 10:36 tsi
Filistinlileri insan yerine koymadığı için bölgede herhangi bir insan hakları ihlali kaygısı taşımayan İsrail, Yahudi bir yerleşimcinin ezmek istediği, ölümden dönen iki küçük çocuğu şafak baskınıyla gözaltına aldı.

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te geçen hafta Silvan mahallesinde Yahudi yerleşimciler gövde gösterisi yapmış, bunu protesto etmek için yerleşimcilere taş attığı iddia edilen 2 Filistinli çocuk ise İsrail'in Filistinlilere duyduğu nefreti ıspatlayan 2 sembol olmuştu. Kameraya an be an yansıyan görüntülerde Yahudi yerleşimlerine destek veren Elad adlı örgütün lideri David Be'eri birden arabasına binerek çocukların üzerine sürüyor. Yaşları 10 ve 11 olan iki çocuk arabanın çarpmasıyla metrelerce ileriye fırlıyor. Çocuklar hastaneye kaldırılıyor ancak 10 yaşındaki filistinli hemen ardından yayınlanan fotoğraflardan teşhis edilerek derhal gözaltına alınıyor. Dün ise İmran Mansur adlı 11 yaşındaki diğer çocukİsrailpolisine bağlı özel timler tarafından, Silvan'da sabah 05.00 sularında gözaltına alındı. Çocuğun Kudüs'teki Moskobiyya adlı polis merkezinde sorgulanacağı belirtilirken, çocuğun ailesinden kimsenin gitmesine izin verilmediği kaydedildi. David Be'eri ise olay günü ifadesi alındıktan hemen sonra serbest bırakılmıştı.

Filistinli kadına işkence suç değilmiş

Batı Şeria'da elleri ve gözleri bağlı haldeki genç bir Filistinli kadının etrafında göbek atarken çekilen görüntüleri paylaşım sitesi Youtube'de yayımlanan İsrailli eski asker, olayla ilgili olarak "Belki onu küçük düşürmüş olabilirim, ama suç işlediğimi sanmıyorum" açıklamasında bulundu. İbranice yayımlanan Maariv gazetesi adının Avi Yakubov olduğu belirlenen eski askerle bir söyleşi yayımladı. Yakubov, özür dilemek isteyip istemediğinin sorulması üzerine de "Neden, niye ki" diye sordu ve olayları basının abarttığını ifade etti. Yakubov, "Nasıl ben onun karşısında dans etmekle yanlış yaptıysam, o da bir askeri bıçaklamaya kalktığı için yanlış yaptı" sözleriyle kendini savundu.

timeturk



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,881 µs