En Sıcak Konular

ABD'yi dolandıran kişi Sarkisyanlar’ın adamı mı?

18 Ekim 2010 10:21 tsi
ABD'yi dolandıran kişi Sarkisyanlar’ın adamı mı? ABD tarihinin en büyük sağlık vurgununu yapan Ermeni çetesinin lideri Armen Kazaryan’ın, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile “yakın temasta” olduğu öne sürüldü. Kazaryan, Ermenistan’daki son seçimlerde Sarkisyan’ın rakibin

ABD’nin California, New York, Georgia, New Mexico ve Ohio eyaletlerinde geçen çarşamba yapılan bir dizi polis baskını sonucunda onlarca kişi gözaltına alınmış, 44 şüpheli tutuklanmıştı. Önceki gün de yeni tutuklamalar geldi. Çoğu Ermeni kökenli olan sanıkların oluşturduğu çetenin ABD’nin sağlık sigortası sistemi Medicare’i 35 milyon dolar dolandırdıkları, şebekenin çökertilmemesi halinde bu miktarın 163 milyon dolara çıkabileceği bildirildi.

Çetenin başında, 1998’de Los Angeles’a yerleşen “Pzo” lakaplı Ermeni mafya babası Armen Kazaryan (46) var. Armenia Today, “Kazaryan, diaspora çevrelerinde, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın kardeşi Aleksander Sarkisyan’ın (Saşik) ABD’deki işlerini yöneten adam olarak biliniyor. Dönemin Ermenistan İçişleri Bakanı Vano Sıradyeryan 1996’da mafyaya savaş açınca Kazaryan ABD’ye kaçmıştı. Ermenistan’a son gelişinde tutuklanınca Saşik’in ricasıyla serbest kaldı” diye yazdı.

‘Ermenistan hükümeti mafya oldu’
Muhalefetteki Ermeni Ulusal Kongresi (ANC) Koordinatörü Levon Zurabyan ise Kazaryan’ın doğrudan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ve selefi Robert Koçaryan ile “yakın temas” halinde olduğunu öne sürdü. Zurabyan’a göre Kazaryan, 2008 cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Sarkisyan’ın rakibi olan Levon Ter-Petrosyan’a karşı çeşitli “suç eylemlerini” örgütledi. Türkiye ile ilişkilerin düzelmesinden yana olan Ter-Petrosyan seçimleri hileyle kaybettiğini öne sürmüş, muhalefetin kitlesel protestoları hükümetçe bastırılmıştı. Zurabyan, “Ermenistan muhalefeti olarak uluslararası mafya ile işbirliği yapan ve kendisi de bir mafya yapısı haline gelen bir hükümetle mücadele halindeyiz” dedi.

Diaspora: Utandık ama ilgimiz yok

ERİVAN’dan mafya babası Armen Kazaryan’ın tutuklanmasıyla ilgili resmi açıklama gelmedi. Ermenistan’da halen aranan Kazaryan’ın iadesinin istenip istenmeyeceği de bilinmiyor.
Ana muhalefet lideri ve ANC Genel Başkanı Aram Sarkisyan ise derhal erken seçimlere gidilmesi çağrısı yaptı.

AFP’nin dünkü haberinde, çetenin merkezi olan Glendales’de 200 bin Ermeni kökenlinin yaşadığı, bunların bir kısmının ailelerinin 1915 olayları sırasında Türkiye’den kaçtığı belirtildi. Ancak çetenin yönetim kademesini, 1990’larda ABD’ye iltica eden ve 2000 yılında bir “suç oligarşisi” kurmak için sağlık sistemine sızmaya çalışan Ermeniler ve Rus asıllılar oluşturuyor.

AFP’ye konuşan Amerikalı Ermeniler, ABD’nin dört bir yanında sahte klinikler kurup, kimlik ve kredi kartı hırsızlığıyla sahte doktorlar ve hatta sahte hastalar yaratarak devleti dolandıran çete ile aralarına mesafe koydu. Ermeni-Amerikan Ticaret Odası Los Angeles Bölge Başkanı Zaven Kazazian, “Elbette utandık, ama onlarla bir bağımız yok. Onlar gerçek Ermeni halkını temsil etmiyor” dedi.

Nerdun Hacıoğlu / Hürriyet



Bu haber 889 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,170 µs