iyibilgi analiz" /> iyibilgi analiz"/>

En Sıcak Konular

Büyükanıt ne yapıyor?

0 0 0000 00:00 tsi
Büyükanıt ne yapıyor? Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt bugün önemli bir ziyaret gerçekleştirecek. Ardından yarın sürpriz bir basın toplantısı yapacak. Büyükanıt ne yapıyor? İşte bu sorunun yanıtı. iyibilgi analiz

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın yarın sürpriz bir basın toplantısı yapacağı açıklandı. İlk bakışta "acaba Çankaya seçimleri ile mi ilgili" sorusunu sorduran bu basın toplantısının, TSK ile ilgili son günlerde çıkan iddialara bir yanıt şeklinde olacağı belirtildi.

Bu Büyükanıt ile ilgili ilk haber. İkincisi ise Büyükanıt'ın bugün gerçekleştireceği ve "buzları eritecek" şeklinde basına yansıyan Emniyet Genel Müdürlüğü ziyareti. Hürriyet gazetesinden Saygı Öztürk'ün yazdığına göre askerle Emniyet’i karşı karşıya getirme girişimlerinin yaygın olduğu bir dönemde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bugün saat 16.00’da Emniyet Genel Müdürlüğü’nü ziyaret edecek. Orgeneral Büyükanıt, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ile görüşecek, hem yeni görevinden dolayı “hayırlı olsun” dileğinde bulunacak hem de Polis Teşkilatı’nın 162. kuruluş yıldönümünü kutlayacak.

Büyükanıt Türkiye'nin riskli bir dönemden geçtiği şu günlerde iki önemli açılım yapıyor. Bunlardan birincisi Emniyet ile ilgili... Şemdinli patlamalarından bu yana sürekli Emniyet ve askerin alttan alta çatıştığı şeklinde iddialar gündeme geliyor. Büyükanıt'ın bu ziyareti, asker ve ordu arasında gerilim olduğu yönündeki iddialara önemli bir yanıt olacak.

İkinci açılım ise yarın yapacağı basın toplantısı... Genelkurmay Başkanı'nın yarın andıç ve darbe günlüğü ile ilgili açıklama yapması bekleniyor. İşte burada Genelkurmay Başkanı'nın ne söyleyeceği önem kazanıyor. Genelkurmay Başkanı'nın, türlü iddialardan rahatsız olan Genelkurmay'ın fikirlerini açıkça ortaya koyacağı kesin. Genelkurmay Başkanı basına sızan andıç ve darbe günlüğünün Türk Silahlı Kuvvetlerini yıprattığını belirtecek. Ancak Genelkurmay Başkanı'nın kullanacağı kelimeleri çok özenle seçmesi gerekiyor. Genelkurmay Başkanı'nın TSK'yı yıpratma çabalarına ket vururken, bu gerçekliklere sahip çıkmaması, demokrasi vurgusu yapması çok önemli bir nokta. Çünkü darbe günlüğünün gerçeği ne kadar yansıttığı bilinmiyor, ancak askeri savcılık andıçın varlığını kabul etmişti. Genelkurmay Başkanı, daha önce sıklıkla tekrarladığı gibi, ordunun anti-demokratik hiç bir girişimi kabullenmeyeceğini ve bu girişimlere katılmayacağını vurgulamalı. Çünkü, zamanlama olarak Türk demokrasisinin Büyükanıt'ın bu çıkışına gerçekten ihtiyacı var.

Büyükanıt Emniyet ziyaretini gerçekleştirdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ı makamında ziyaret etti.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, tören kıtasını selamlamasının ardından gazetecilere, Köksal'a yeni görevinin hayırlı olmasını dilemek ve Türk Polis Teşkilatının 162'nci kuruluş yıldönümünü kutlamak için bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.
 
Büyükanıt, ''Kendisini, çeşitli valilikleri sırasında çok yakından tanıdığım Sayın Genel Müdürümüzün, gerçekten polis, asker, jandarma çalıştığı yerlerde çok uyumlu görevler yaptığını çok yakından biliyorum. Güvenlik güçleri bir bütündür. Askeri, jandarması dahil polisi, bekçisi, korucusu, bunlar et ve tırnak gibidir. Geçmişte de böyle olmuştur, gelecekte de böyle olacaktır" dedi.
 
"Polis Teşkilatıyla Türkiye coğrafyasının her yerinde et ve tırnak gibi beraber çalışıyoruz" diyen Büyükanıt, "Sayın Genel Müdürümüzle ihtiyacı olduğu her zaman bir araya geleceğiz. İşimiz aynı çünkü, güvenlik üretiyoruz... Çok başarılı bir dönem olacağına inanıyorum. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum'' diye konuştu.

iyibilgi.com



Bu haber 304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs