yeni strateji | " /> yeni strateji | "/>

En Sıcak Konular

Teröre karşı yeni strateji

18 Ekim 2010 08:01 tsi
Teröre karşı yeni strateji 

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında terörle mücadele masaya yatırıldı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terörle mücadele konusunda yeni stratejiyi açıkladı. "Bazı güvenlik birimleri eskiden olduğu gibi terörle mücadele sert tedbirler alınmasını istiyor. Ancak biz şefkatle bölge halkına yaklaşarak terörle mücadele etmek istiyoruz" diyen Atalay özel eğitimden geçirilen 10 bin özel harekatçının bölgede istihdam edileceğin acıkladı.

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında İçişleri Bakanı Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek terörle mücadele konusunda brifing verdi.

BÖLGEYE ÖZEL GÖREVLİLER

İçişleri Bakanı Atalay, bölgeye gönderilen vali ve kaymakamlar başta olmak üzere devlet görevlilerinin özel seçildiğini belirterek, "Halkla teması iyi olan isimleri seçiyoruz. Halkla bir problem yaşanması halinde hemen olaylara müdahale edecek görevlileri seçiyoruz. Onları özel eğitimden geçiriyoruz" dedi.

10 bin özel harekatçının eğitimden geçirildiğini vurgulayan Atalay, "Bunları özellikle Güneydoğu'da istihdam edeceğiz. Ancak bunlar hukuk içinde kalacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi hukuk dışına çıkmalarına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

İŞKENCEYE SIFIR TOLERANS

Atalay, 10 bin üniversite mezunu polis alacaklarını da hatırlatarak "Üniversite mezunlarından polis almaya devam edeceğiz. Üniversite mezunu polisler polisin de itibarını yükseltiyor. Polislere halkla ilişkiler eğitimleri veriyoruz. Karakollarda vatandaşa nazik davranmaların öğretiyoruz. İşkenceye sıfır toleransı bu sene hayata geçirdik. Nezarethanelerde bile kameralar var artık” dediği öğrenildi. 

ÖCALAN'I ABARTMAYIN

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in ise Öcalan'ın avukatları vasıtasıyla mesajlar gönderdiğini belirterek "Öcalan'ın avukatları ile görüşmesini engelleyemeyiz. Ancak Öcalan'ı fazla abartmayın. Örgüt içinde 10 tane baş var" dediği öğrenildi.

Başbakan Yardımcısı Çiçek de terörle mücadele konusunda devlet arşivi oluşmamasından yakınarak, "Mesela Pişmanlık Yasası'ndan kaç kişi yararlanmış. Kaçı tekrar örgüte dönmüş tam olarak bilmiyoruz. Çünkü değişik yerlerdeki rakamlar birbirini tutmuyor" diye yakındı. Terör tecrübesi yaşayan ülkelerin tecrübelerinin araştırıldığını kaydeden Çiçek, "Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı istihbarat açısından çok iyi çalışıyor" diye konuştu.

Bilal Çetin - Bugün



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,110 µs