En Sıcak Konular

Ergenekon savcıları, HSYK seçimi için oy kullandı

17 Ekim 2010 12:25 tsi
Ergenekon savcıları, HSYK seçimi için oy kullandı...

Beşiktaş'taki İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban, "Oyumu kullanırken yeni oluşacak kurulun, bakanlığın 2. müsteşarlığı gibi olmasını istemedim. Ona göre kullandım." dedi. Diğer hakim ve savcılar, oylama ile ilgili bir değerlendirme yapmaktan kaçınırken İstanbul Cumhuriyet Başsacı Vekili Turan Çolakkadı "Hayırlı olsun" demekle yetindi. Savcı Zekeriya Öz ise adliye binasına arka kapıdan girdi.

İstanbul Sultanahmet Adliyesi'ne oy kullanmak için gelen hakimlerin bir bölümü kendi araçları ile gelirken bir bölümü de servis araçları ile geldi. Otobüsle adliyeye gelen Beşiktaş'taki İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban, oyunu kullandıktan sonra çıkışta kısa bir açıklama yaptı. Seçimlerin yeni bir fırsat olduğunu belirten Kuban, ''Oyumu kullanırken de yeni oluşacak kurulun, bakanlığın 2 nolu müsteşarlığı haline gelmesini istemedim. Onu göre kullandım.'' dedi.

Sultanahmet Adliyesi'ne gelen hakim ve savcılar arasında Ergenekon soruşturmasını yürüten Beşiktaş'taki İstanbul adliyesinde görevli savcılar da vardı. Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, basın mensuplarının görüntü almaması için adliyenin arka kapısından girerek oyunu kullandı. Diğer savcılar Ercan Şafak, Mehmet Ali Pekgazel ise adliyeye birlikte gelerek oy kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Turan Çolakkadı da adliye çıkışında basın mensuplarının seçimler için bir değerlendirmeniz olacak mı?'' şeklindeki soruları üzerine, ''Değerlendirme yapmayacağım. Hayırlı olsun diyorum.'' şeklinde konuştu.

İstanbul'da yapılan seçimlerde, İstanbul Adliyesi'nde 7, Bakırköy ve Kadıköy adliyelerinde 5'er ve Yenibosna'daki İstanbul Bölge İdare Mahkemesinde 2 olmak üzere kurulan 19 sandıkta 1699 hakim ve savcının oy kullanması bekleniyor.

cihan



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,259 µs