FLAŞ! Gül, Mesud Barzani'nin ''Türkiye Kerkük'e karışırsa biz de Diyarbakır'a karışırız'' sözlerinin ardından net konuştu. Gül yaptığı açıklama ile Ankara notanın yanıtını alamazsa ne yapılacağın" /> FLAŞ! Gül, Mesud Barzani'nin ''Türkiye Kerkük'e karışırsa biz de Diyarbakır'a karışırız'' sözlerinin ardından net konuştu. Gül yaptığı açıklama ile Ankara notanın yanıtını alamazsa ne yapılacağın"/>

En Sıcak Konular

Gül'den Bağdat'a "üstü kapalı" uyarı

0 0 0000 00:00 tsi
Gül'den Bağdat'a FLAŞ! Gül, Mesud Barzani'nin ''Türkiye Kerkük'e karışırsa biz de Diyarbakır'a karışırız'' sözlerinin ardından net konuştu. Gül yaptığı açıklama ile Ankara notanın yanıtını alamazsa ne yapılacağın

Bakan Gül, "Biz bu konudaki hassasiyetlerimizi Bağdat yönetimine iletiyoruz. Ancak beklediğimiz şekilde yanıt alamazsak gerekeni yaparız" diye konuştu.
 
Abdullah Gül, "Bizim niyetimiz gayet açıktır. Niyetimiz bölgede dostluk ve kardeşliği tesis etmeye yöneliktir. Bu da herkesin hukuka uymasıyla olur. Komşularından Türkiye'ye gelen zararlar varsa komşuların buna karşı birşeyler yapması gerekir. Eğer onların buna gücü yetmiyorsa o zaman uluslararası hukuk gerekli imkanı zaten tanıyor" dedi.
 
Dışişleri Bakanı, "Biz burada tehdit ya da sokak kabadayılığı peşinde değiliz. Sadece gayet ciddi şekilde bu işin ne kadar tehlikeli hale geldiğini göstermeye çalışıyoruz. Bizim Irak ile ilgili gizli ajandamız da yok" ifadesini kullandı.
 
Gül, "askeri operasyon masada mı?" sorularına ise yanıt vermedi.

Ankara Irak'tan "nota" yanıtı bekliyor
 
Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesud Barzani'nin ''Türkiye Kerkük'e karışırsa biz de Diyarbakır'a karışırız'' sözlerinin ardından Irak'a nota veren Ankara şimdi Bağdat yönetiminden yanıt bekliyor.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, Irak'a verilen notada, sınır güvenliğinin sağlamasının, terör örgütü PKK'nın elemanlarının yakalanıp, Türkiye'ye iade edilmesinin ve BM'nin ilgili kararları çerçevesinde sorumlulukların üstlenilmesinin istendiğini söyledi.
 
Bilman, haftalık basın toplantısında konuya ilişkin soru üzerine, Türkiye'nin Irak'a güvenlik konusunda verdiği notadaki hususların gayet açık olduğunu, Türkiye'nin beklentilerinin açıkça ortaya konduğunu ve şu anda bir yanıt beklendiğini vurguladı.

Barzani'nin tartışmayı başlatan demeci

Mesud Barzani, 7 Nisan'da Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarda bulunmuş, ''Eğer Türkiye Kerkük'e müdahale ederse, biz de Diyarbakır ve Türkiye'deki diğer kentlerle ilgili işlere müdahale ederiz'' demişti.
 
El Arabiya televizyonuna konuşan Barzani, "Türklerin Kerkük'e müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Kerkük tarihsel ve coğrafi olarak Kürt kimliğine sahip bir Irak kentidir. Tüm gerçekler Kerkük'ün Irak Kürdistanı'na ait olduğunu ispatlamaktadır" diye konuşmuştu.
 
"Türkiye'yi tehdit mi ediyorsunuz?" sorusuna ise Barzani, "Türkiye müdahale ederse neler olacağını söylüyorum" diye yanıt vermişti.
 
Türkiye açıklamalarla ilgili olarak 9 Nisan'da Irak'a nota vermişti.
 
Türkiye Irak'a verdiği notayla terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki her türlü faaliyetine son verilmesini ve terörle mücadele konusunda acil ve kararlı tedbirler alınmasını istedi.

cnnturk



Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,246 µs